Κοινωνία Δευτέρα 21/12/2020, 13:00
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

12.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανά την Ελλάδα

12.000 δειγματοληπτικοί έλεγχοι ανά την Ελλάδα

Έκκληση στους πολίτες  να μην χαλαρώσουμε τις γιορτινες ημέρες, έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. «Ο συγχρωτισμός και οι συναρθροίσεις σε κλειστούς χώρους μπορεί να γίνουν γιορτές για τον ιο και όχι για μας. Δεν υπάρχει περιθώριο για πειραματισμούς» διεμήνυσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Επανέλαβε δε ότι θα πρέπει να είμαστε «με τα ίδια πρόσωπα το πολύ με ακόμη μία οικογένεια την περίοδο των εορτών». 

Υπενθύμισε παράλληλα ότι το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια. 

Έλεγχοι 

«Από το βράδυ μπαίνει σε εφαρμογή ένα νέο πρόγραμμα 12.000 δειγματοληπτικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια» υπογράμμισε στην ενημέρωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε: Για το σκοπό αυτό θα υπάρχουν 386 σταθερά σημεία ελέγχου ανά την επικράτεια, όπως κέντρα υγείας, μονάδες Ενόπλων Δυνάμεων και κέντρα του ΕΟΔΥ».

Καραντίνα για όσους έρχονται από Βρετανία 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι θα αυξηθεί στις 7 από 3 ημέρες η κατ’οίκον απομόνωση για όσους έρχονται από την Μεγάλη Βρετανία, λόγω του νέου στελέχους του ιού που εντοπίστηκε στη χώρα. Εντός της ημέρας ενδεχομένως να ληφθούν αποφάσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ήδη πολλές χώρες έχουν κλείσει τις πόρτες τους στη Βρετανία. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News