Κοινωνία Πέμπτη 9/12/2021, 14:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Νέο mega εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα

Περαιτέρω ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία» ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, με το άνοιγμα 110.000 επιπλέον ραντεβού για όλες τις δόσεις του εμβολίου.

Με ανάρτησή στο λογαριασμό του στο Twitter, o Μ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε πως ανοίγει νέο ΜΕΓΑ εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα, ενώ διπλασιάζεται η δυναμικότητα του κέντρο στο Περιστέρι.

«Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση», έγραψε στο Τwitter ο Μ. Θεμιστοκλέους.

Τρίμηνη ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης από τους 6 μήνες στους 3 μήνες, θα ακολουθήσει σχετική ΚΥΑ για την εφαρμογή των μέτρων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εξειδικεύσει τον τρόπο υλοποίησης της 3μηνης ισχύος, καθώς και νομοθετική τροπολογία για τις ειδικές κατηγορίες.

Επίσης, με βάση την εισήγηση όσα πιστοποιητικά νόσησης εκδόθηκαν έως 30 Οκτωβρίου του 2021 θα λήξουν στις 31 Ιανουαρίου του 2022, ενώ από τη νέα χρόνια θα λήγουν ακριβώς στο τρίμηνο.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι πρότινος η διάρκεια ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης οριζόταν στους έξι μήνες.

Τρίτη δόση

Σε έκτακτη ενημέρωση της προηγούμενης Παρασκευής, ο Μ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι ανοίγει προς όλους η πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση.

Ειδικότερα, ο M. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τις συστάσεις και κατέληξε στις προτάσεις:

  • Για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την ολοκληρωση του εμβολιασμού με 2 δόσεις.
  • Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει: Μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την διάγνωση.

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Covid: Η χώρα που έχει εμβολιάσει το 3% του πληθυσμού, αλλά κατέστρεψε 1 εκατ. δόσεις

Pfizer – BioNTech: Αποτελεσματική έναντι της Όμικρον η τρίτη δόση του εμβολίου

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News