Κοινωνία Παρασκευή 3/12/2021, 18:24
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλιο: Τρίτη δόση στους 3 μήνες – Απόψε ανοίγει η πλατφόρμα

Εμβόλιο: Τρίτη δόση στους 3 μήνες – Απόψε ανοίγει η πλατφόρμα

Το άνοιγμα της πλατφόρμας για την ενισχυτική δόση για όλους στους τρεις μήνες μετά την ολοκλήρωση του εμβολιασμού, ανακοίνωσε στο πλαίσιο έκτακτης ενημέρωσης ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ειδικότερα, ο M. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών επανεξέτασε τις συστάσεις και κατέληξε στις προτάσεις:

  • Για όλους τους πολίτες άνω των 18 ετών μπορούν να κάνουν την 3ηδόση 3 μήνες μετά την ολοκληρωση του εμβολιασμού με 2 δόσεις.
  • Το ίδιο ισχύει και για όσους έχουν νοσήσει: Μπορούν να κάνουν την 3η δόση 3 μήνες μετά την διάγνωση.

Όπως ανακοίνωσε, η σχετική πλατφόρμα ανοίγει απόψε.

Επίσης, ο σχεδιασμός για όσους έχουν κάνει Johnson & Johnson δεν αλλάζει, η ενισχυτική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες.

Μιλώντας νωρίτερα στο ΣΚΑΙ, ο Μ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε.

Επίσης, ανακοίνωσε πως χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17 χιλιάδες νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45 χιλιάδες ραντεβού.  

«Θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον» τόνισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας

«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ» τόνισε. 

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός», τόνισε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: 6.201 νέα κρούσματα, 694 διασωληνωμένοι

ΣτΕ: Συνταγματικός ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για υγειονομικούς, ΕΜΑΚ

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News