Κοινωνία Σάββατο 4/12/2021, 10:51
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμβόλια Covid: Περισσότερα από 200.000 νέα ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για τη γ' δόση

Εμβόλια Covid: Περισσότερα από 200.000 νέα ραντεβού μέσα σε λίγες ώρες

Πάνω από 200.000 ραντεβού για εμβολιασμό, στη συντριπτική τους πλειονότητα για την τρίτη δόση έχουν κλειστεί από χθες το βράδυ, όταν και άνοιξε η πλατφόρμα για την ενισχυτική δόση. 

Έως τις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν κλειστεί 193.000 ραντεβού για τη γ’ δόση και περίπου 8.300 για την πρώτη δόση.  

Τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στο άνοιγμα των ραντεβού επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους. 

Μιλώντας στο Open, σημείωσε ότι το άνοιγμα της πλατφόρμας προσέλκυσε ισχυρή απήχηση, ενώ έκανε λόγο για ρεκόρ με 2,2 εκατομμύρια νέους χρήστες. 

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δίνεται προτεραιότητα σε όσους κλείνουν για την πρώτη δόση και στη συνέχεια ανοίγουν ραντεβού για την ενισχυτική δόση. «Μέσα στη εβδομάδα θα υπάρξει και άλλη διαθεσιμότητα σε ραντεβού» πρόσθεσε. 

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το βράδυ άνοιξε η πλατφόρμα των ραντεβού για την ενισχυτική δόση, υπό την προϋπόθεση συμπλήρωσης τριών μηνών από την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού. 

Η δυνατότητα παρέχεται σε όλους όσους είναι άνω των 12 ετών, ανεξάρτητα του κατασκευαστή των εμβολίων. 

moneyreview.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμβόλιο AstraZeneca: Βρέθηκε η απάντηση στο μυστήριο των θρόμβων

Εμβόλιο Pfizer ή Moderna: Ποιο προστατεύει καλύτερα

AstraZeneca: Εισαγωγή των εμβολίων Cοvid στο Χρηματιστήριο;

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News