Business & Finance Σάββατο 4/12/2021, 09:33
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

AstraZeneca: Εισαγωγή των εμβολίων Cοvid στο Χρηματιστήριο;

Τι φέρεται να εξετάζει η βρετανική εταιρεία

AstraZeneca: Εισαγωγή των εμβολίων Cοvid στο Χρηματιστήριο;

Το ενδεχόμενο εισαγωγής της νέας μονάδας εμβολίων στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου εξετάζει η AstraZeneca, σε μια προσπάθεια να αυξήσει τα κέρδη για τους «γκρινιάρηδες» επενδυτές. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg, η βρετανική φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται στα πρώτα στάδια αυτού του σχεδίου, λίγες εβδομάδες μετά την ίδρυση του νέου βραχίονα. 

Κορυφαίο στέλεχος της εταιρείας επιβεβαίωσε ότι η AstraZeneca εξετάζει μια σειρά πιθανοτήτων, συμπεριλαμβανομένου και του μετοχικού «ανοίγματος».  Ωστόσο, επισήμως μέχρι στιγμής τηρείται σιγή ιχθύος.

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί κοινό μυστικό ότι ο εκτελεστικός διευθυντής, Pascal Soriot, τελεί υπό αυξημένη πίεση, καθώς η μετοχή της εταιρείας υπο-αποδίδει σε σχέση με τους ανταγωνιστές, κάτι το οποίο δημιουργεί μουρμούρα ανάμεσα στους μετόχους. 

Είναι ενδεικτικό ότι η μετοχή της εταιρείας έχει σωρευτικά κέρδη μόλις 6% τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ στο ίδιο διάστημα η μετοχή της Pfizer μετράει κέρδη 35% και η μετοχή της Moderna 90%. 

Ο κολοσσός των φαρμάκων προχώρησε τον Νοέμβριο στην ίδρυση ενός νέου βραχίονα, στον οποίο μεταφέρθηκαν όλες οι δραστηριότητες για τα εμβόλια της Covid και της γρίπης, τις θεραπείες αντισωμάτων, καθώς τα φάρμακα για το αναπνευστικό σύστημα.

Η καινούρια μονάδα θα «τρέχει» από τον Iskra Reic, ενώ θα ενσωματώνει και την ομάδα έρευνας τoυ Ομίλου. 

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές της πανδημίας, η AstraZeneca είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν θέλει να αποκομίσει κέρδος από τις δόσεις του αντί-Covid εμβολίου για όσο διάστημα βρισκόμαστε σε κατάσταση πανδημίας, πουλώντας τις δόσεις σε τιμές κόστους.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Φαιντανύλη: Η νέα επιδημία ναρκωτικών στους δρόμους

H τέχνη του botox και η απώλεια των ρυτίδων

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News