Business & Finance Παρασκευή 3/12/2021, 17:55
ΑΓΟΡΕΣ

Πώς το Facebook έχει χάσει 230 δισ. δολάρια σε ένα τρίμηνο

Είναι μία από τις πιο φθηνές τεχνολογικές μετοχές

Πώς το Facebook έχει χάσει 230 δισ. δολάρια σε ένα τρίμηνο

Σε bear market έχει εισέλθει η μετοχή της Meta Platforms, μητρικής εταιρείας της Facebook, η οποία μέσα στο τελευταίο τρίμηνο έχει χάσει περισσότερο από το 20% της αξίας της, «σβήνοντας» τουλάχιστον 230 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η καθίζηση του τεχνολογικού ομίλου έχει διττή προέλευση: Αφενός τα απογοητευτικά αποτελέσματα του γ’ τριμήνου, αφετέρου τις αποκαλύψεις για τις εσωτερικές τακτικές του κολοσσού.

Από τις 7 Σεπτεμβρίου, όταν και η μετοχή είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των μετοχών, η Meta παρουσιάζει ένα πτωτικό σερί, το οποίο συνεπάγεται απώλειες άνω του 20% και αξίας άνω των 230 δισ. δολαρίων.

Meta's rout deepens with shares set to enter bear market territory

Αυτή την εβδομάδα δε, οι πιέσεις συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό, λόγω και των επιπτώσεων της μετάλλαξης Όμικρον στις διεθνείς αγορές. Μόνο σήμερα, ενδεικτικά, η μετοχή σημειώνει απώλειες κατά 2,3% και τα 303,34 δολάρια.

Στην καθοδική τροχιά συμβάλλουν και οι αναταράξεις από την προοπτική τερματισμού του προγράμματος αγοράς ομολόγων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε απόσυρση της φθηνής και άφθονης ρευστότητας.

Μάλιστα, η πρόσφατη κάμψη έχει καταστήσει τη Meta μία από τις φθηνότερες μετοχές των αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

«Αξίζει να βάλεις το δάχτυλό σου στο νερό» τονίζει ενδεικτικά ο Donald Selkin, αναλυτής της Newbridge Securities, ο οποίος βλέπει μια ευκαιρία στην τρέχουσα συγκυρία.

Δεν είναι τυχαίο ότι το 80% των αναλυτών συνιστά συνέχιση των αγορών, με την μέση τιμή στόχο να καθορίζεται στα 400 δολάρια, δηλαδή περίπου 30% άνω των σημερινών.

Από την άλλη πλευρά ωστόσο, υπάρχουν και αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν ότι η Meta θα συνεχίσει να διαγράφει πτωτική πορεία και το επόμενο διάστημα, λόγω των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετώπιζει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

moneyreview.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Διαβάστε επίσης:

Νηστεία, διαλογισμός και γένια ερημίτη: Είναι ο Τζακ Ντόρσι ο πιο παράξενος δισεκατομμυριούχος;

Δείτε τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να παίζει Jenga στο metaverse

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News