Κοινωνία Τρίτη 23/11/2021, 09:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Θεμιστοκλέους: 150.000 ραντεβού για την τρίτη δόση κλείστηκαν χθες

Μ. Θεμιστοκλέους: 150.000 ραντεβού για την τρίτη δόση κλείστηκαν χθες

Καθημερινά έχουμε 70.000 εμβολιασμούς την ημέρα για όλες τις δόσεις, ενώ χθες κλείστηκαν 150.000 ραντεβού για την τρίτη δόση, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας για την πρόοδο της εμβολιαστικής κάλυψης στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 ο κ. Θεμιστοκλέους επισήμανε ότι η θωράκιση του οργανισμού με την τρίτη δόση ξεκινά άμεσα από την πρώτη ημέρα και πρόσθεσε ότι τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν θα χρειαστεί κι άλλη δόση τον Μάρτιο, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στη συνέχεια να χρειάζεται μια δόση τον χρόνο, όπως το εμβόλιο της γρίπης.

Ανέφερε ακόμα ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση με εμβόλιο mRNA και μετά εμβολιάστηκαν με Johnshon & Johnshon, είναι σαν να έχουν κάνει τρεις δόσεις και δεν θα χρειαστούν άλλη.

Σημείωσε παράλληλα ότι οι παρενέργειες και στα τρία εμβόλια είναι ελάχιστες, προσθέτοντας ότι με την τρίτη δόση έχεις λιγότερες παρενέργειες σε σχέση με τις δυο πρώτες δόσεις του εμβολίου.

Ξεκαθάρισε τέλος ότι μόνο για τους άνω τον 60 ετών είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση, ώστε να μπορούν να βγάλουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει την πρώτη δόση και δεν μπορούν να κάνουν την δεύτερη για ιατρικούς λόγους, θα δοθεί λύση σε λίγο διάστημα. Ωστόσο, όπως είπε, είναι απειροελάχιστες οι περιπτώσεις που κάποιος έχει ιατρικό λόγο για να μην κάνει την δεύτερη δόση.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News