Κοινωνία Τετάρτη 27/10/2021, 13:27
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη στο Πέραμα: Παρουσιάστηκε και ο τρίτος επιβάτης του κλεμμένου Ι.Χ.

Πρόκειται για έναν 15χρονο Ρομά

Καταδίωξη στο Πέραμα: Παρουσιάστηκε και ο τρίτος επιβάτης του κλεμμένου Ι.Χ.

Στον Εισαγγελέα Πειραιά παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 15χρονος Ρομά, ο οποίος είχε διαφύγει της σύλληψης μετά την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 18χρονου από αστυνομικά πυρά. 

Ο ανήλικος παρουσιάστηκε μαζί με τη συνήγορό του στα δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί στην ανακρίτρια. Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο ίδιος ήταν ο οδηγός του κλεμμένου οχήματος, ενώ υποστήριξε ότι δεν είχε εμφανιστεί γιατί φοβόταν. 

Διαβάστε επίσης: Καταδίωξη στο Πέραμα: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Λίγο νωρίτερα, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, είχαν οδηγηθεί στην ανακρίτρια Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), οι οποίοι συμμετείχαν στην καταδίωξη του κλεμμένου οχήματος και οι οποίοι φέρεται να πυροβόλησαν περισσότερες από 30 φορές. 

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας.  

Τους επτά αστυνομικούς συνόδευσε ο δικηγόρος τους Αλέξης Κούγιας. Οι κατηγορούμενοι θα κληθούν να δώσουν απαντήσεις για τις συνθήκες που εκτυλίχθηκε το αιματηρό περιστατικό, ενώ στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτής θα αποφασίσουν για την τύχη τους. 

Από την πλευρά τους, οι γονείς του 18χρονου Ρομά κατέθεσαν την Τρίτη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News