Κοινωνία Σάββατο 23/10/2021, 17:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταδίωξη στο Πέραμα: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Καταδίωξη στο Πέραμα: Νέο βίντεο – ντοκουμέντο

Το φως της δημοσιότητας είδε νέο βίντεο ντοκουμέντο από την αιματηρή καταδίωξη τα ξημερώματα στο Πέραμα, κατά την οποία σκοτώθηκε ένας άνθρωπος και οκτώ τραυματίστηκαν, επτά εκ των οποίων αστυνομικοί. 

Από τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στην καταδίωξη, επτά που – όπως προέκυψε – έκαναν χρήση των όπλων τους, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο. Όπως γράφει το kathimerini.gr, αναμένεται να οδηγηθούν αργά το απόγευμα στον εισαγγελέα που θα αποφασίσει εάν θα παραμείνουν κρατούμενοι μέχρι την απολογία τους στον ανακριτή ή εάν θα αφεθούν ελεύθεροι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ άνδρας που τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια του περιστατικού, ήταν 20 ετών, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ και σεσημασμένος για κλοπές. 

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσουν εξηγήσεις ο υπ. Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της ΕΛΑΣ

Εξηγήσεις από την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και την ΕΛΑΣ για την αιματηρή καταδίωξη στο Πέραμα ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Τα όσα συνέβησαν χθες στο Πέραμα υπογραμμίζουν την ανασφάλεια που σκιάζει την ελληνική κοινωνία. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και η ηγεσία της αστυνομίας οφείλουν να δώσουν εξηγήσεις και να διασφαλίσουν ότι η ΕΛΑΣ δεν θα μετατραπεί σε σώμα αυτόκλητων τιμωρών» επισημαίνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε ανακοίνωσή της.

«Οφείλουν να εξηγήσουν πώς καταλήξαμε στο τραγικό αποτέλεσμα αντί για σύλληψη να έχουμε ένα νεκρό και επτά τραυματίες» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Δεν μας προκαλεί έκπληξη ότι ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να βγάλει πόρισμα ότι όλα έγιναν καλώς και ότι δουλειά της αστυνομίας είναι η μετατροπή της Αθήνας σε άγρια Δύση. Ελπίζουμε ειλικρινά η κυβέρνηση να μην καλύψει αυτόν τον ανεύθυνο λαϊκισμό. Η ασφάλεια των πολιτών της χώρας απαιτεί σχέδιο, ψυχραιμία και επιχειρησιακή σοβαρότητα».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News