Κοινωνία Τρίτη 26/10/2021, 12:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Να αποδοθούν ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

ΓΣΕΕ: Να αποδοθούν ευθύνες για το εργατικό δυστύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά

Απόδοση ευθυνών γα το εργατικό δυστύχημα στον Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά με θύμα έναν 40χρονο ζητεί η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας.

«Μορφή χιονοστιβάδας έχουν λάβει τα εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα στη χώρα μας, με έναν ακόμη συνάδελφό μας να βρίσκει τραγικό θάνατο εν ώρα εργασίας, αυτή τη φορά στην προβλήτα 2 της COSCO στον Πειραιά, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες χτυπήθηκε από γερανογέφυρα» σημειώνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Όπως επισημαίνει, «τα αίτια και του συγκεκριμένου εργατικού δυστυχήματος πρέπει να διαλευκανθούν άμεσα και να αποδοθούν ευθύνες όπου αυτές αναλογούν».

«Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας απασχολούνται πολλές φορές χωρίς τις κατάλληλες προϋποθέσεις, ενώ οι συχνοί και ουσιαστικοί έλεγχοι στους χώρους εργασίας με σκοπό την πρόληψη των ατυχημάτων και την τήρηση των μέτρων Υγείας και Ασφάλειας, επιβάλλονται όσο ποτέ άλλοτε. Η ΓΣΕΕ  ζητά εδώ και τώρα την παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και τη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων, ώστε να μη θρηνήσουμε άλλους εργαζόμενους» προστίθεται στην ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News