Κοινωνία Δευτέρα 31/05/2021, 15:47
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Απεργία στις 10 Ιουνίου για το εργασιακό νομοσχέδιο

Στις 3 Ιουνίου η απεργία του ΠΑΜΕ

Φωτ. Intimenews

Την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί η 24ωρη πανελλαδική απεργία της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), προγραμματίζοντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

«Η Συνομοσπονδία εξ αρχής έχει εκφράσει την έντονη διαφωνία της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του Εργασιακού Νομοσχεδίου, ένα νομοσχέδιο με νομοθετήματα, τα οποία εάν εφαρμοστούν θα επιφέρουν τεράστιο πλήγμα στην αγορά εργασίας, στη συλλογική αυτονομία αλλά και στην κοινωνία» αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση

Και προσθέτει: «Η Συνομοσπονδία θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη της, ώστε να μην ενταθούν οι συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι μετά τα βάρη των μνημονίων σηκώνουν στην πλάτη τους τώρα και τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας».

Το προεδρείο της ΓΣΕΕ, επίσης, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέων κινητοποιήσεων, προκειμένου να μην εφαρμοστεί το εργασιακό νομοσχέδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΠΑΜΕ, το οποίο πρόσκεται στο ΚΚΕ, έχει προγραμματίσει απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 3 Ιουνίου.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News