Κοινωνία Τετάρτη 5/05/2021, 13:14
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

11 χρόνια από την τραγωδία της Marfin: Τιμωρία των ενόχων ζητεί η ΓΣΕΕ

Φωτ. Intime

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την επίθεση στο υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου, που είχε ως αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της), η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσακάλης.

Τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατέθεσε σήμερα στεφάνι στο μνημείο έξω από το κτήριο. «Σήμερα συμπληρώνονται 11 χρόνια από το έγκλημα που στιγμάτισε την Ελλάδα της εποχής των μνημονίων. Από την ημέρα που τρεις συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους στη Marfin, από τις μολότοφ κουκουλοφόρων, στη μαζικότερη διαδήλωση κατά των μνημονίων που είχαν διοργανώσει τα Συνδικάτα στις 5 Μαΐου του 2010» σημειώνει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Όπως τονίζει «έντεκα χρόνια μετά, τα ερωτηματικά για αυτήν την εγκληματική ενέργεια είναι πολλά και αναπάντητα με τους ενόχους να μην έχουν πληρώσει γι’ αυτό που έπραξαν».

Η Συνομοσπονδία «αναμένει μετά το άνοιγμα εκ νέου του φακέλου της Marfin, να τιμωρηθούν επιτέλους οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί που οδήγησαν στο θάνατο τρεις νέους ανθρώπους και ένα αγέννητο παιδί και που αμαύρωσαν με την εγκληματική αυτή πράξη, τους αγώνες της ΓΣΕΕ και των Συνδικάτων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News
TAGS