Κοινωνία Πέμπτη 20/05/2021, 15:35
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΓΣΕΕ: Σε τροχιά κινητοποιήσεων ενάντια στο εργασιακό ν/σ

Το νομοσχέδιο «εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας» εκτιμά η Συνομοσπονδία

Φωτ. Intime

Τις έντονες διαφωνίες της σχετικά με επίμαχες διατάξεις του εργασιακού νομοσχεδίου εξέφρασε η ΓΣΕΕ, σε τηλεδιάσκεψη στην οποία μετείχαν τα μέλη του προεδρείου της με τον υπουργό Εργασίας. 

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία σε ανακοίνωσή της «το εργασιακό νομοσχέδιο, παρά τα όσα προσπαθεί να επικοινωνήσει η κυβέρνηση, δε ρυθμίζει την αγορά εργασίας και δεν κινείται στην κατεύθυνση ‘προστασίας’ της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων. Αντιθέτως, εντείνει τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας».

Τα όργανα της ΓΣΕΕ θα συνεδριάσουν την ερχόμενη εβδομάδα για να λάβουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις «με στόχο να αποσυρθούν διατάξεις και να υιοθετηθούν προτάσεις των συνδικάτων».

Την Τρίτη 25 Μαΐου στις 11:00 το πρωί, η ΓΣΕΕ θα παραχωρήσει διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου στην οποία θα τοποθετηθεί εκτενέστατα για τα προωθούμενα εργασιακά μέτρα. Παράλληλα, η Συνομοσπονδία θα καταθέσει και γραπτώς τις διαφωνίες της στο υπουργείο Εργασίας, «τεκμηριώνοντας την ορθότητα των επιχειρημάτων της απέναντι σ ένα νομοσχέδιο που ήδη έχει προκαλέσει την αντίδραση του κόσμου της εργασίας».

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News