Κοινωνία Πέμπτη 14/10/2021, 19:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία, έπειτα από τηλεφώνημα πολίτη στο «112», ο οποίος δήλωσε ότι είδε Ι.Χ. όχημα με έναν επιβάτη να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά στην περιοχή του Πικερμίου Αττικής.

Από την πρώτη στιγμή, στο σημείο έφθασαν άνδρες της ΕΜΑΚ, οι οποίoι ξεκίνησαν αμέσως τις έρευνες. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, δεν έχει εντοπιστεί κάτι. 

Μέχρι κι αυτή την ώρα, 12 πυροσβέστες με τρία οχήματα συνεχίζουν να «χτενίζουν» την περιοχή, προκειμένου να διαπιστώσουν αν η πληροφορία ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. 

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ-1

Σύσκεψη στη γ.γ. Πολιτικής Προστασίας

Στο μεταξύ, στις 8.00 το βράδυ ξεκινάει έκτακτη σύσκεψη στη γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τη διαχείριση της κατάστασης, η οποία έχει προκύψει από τα έντονα καιρικά φαινόμενα του «Μπάλλου». 

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ-2

Στη σύσκεψη συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Στυλιανίδης, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης κ.α.

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ-3

Υπενθυμίζεται ότι η εν εξελίξει κακοκαιρία έχει προκαλέσει πλήθος προβλημάτων σε όλη τη χώρα, με την πυροσβεστική να δέχεται εκατοντάδες κλήσεις για άντληση υδάτων, κοπές δέντρων και παροχή βοήθειας. 

Πληροφορίες δε, κάνουν λόγο για εγκλωβισμό πολιτών στην Κέρκυρα, η οποία έχει ζητήσει να κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα, για την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων χρειάστηκε η παρέμβαση Super Puma.  

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ-4

Κλειστά τα σχολεία

Την ίδια ώρα, κλειστά θα μείνουν αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου, όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, λόγω της εν εξελίξει κακοκαιρίας «Μπάλλος». 

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ-5

Η απόφαση έγινε γνωστή από τον περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, ο οποίος μίλησε στον «ΣΚΑΪ» και ο οποίος εξήγησε ότι βασική προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των μαθητών. 

Όσον αφορά τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, διευκρίνισε ότι οι γονείς θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τους κατά τόπους δήμους, οι οποίοι είναι οι καθ’ ύλην αρμόδιοι για τη λειτουργία τους.  

Κακοκαιρία Μπάλλος: Πληροφορίες για αγνοούμενο στο Πικέρμι – Επιχείρηση από την ΕΜΑΚ-6

Από την πλευρά του, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, γνωστοποίησε ότι τα σχολεία θα μείνουν κλειστά και στις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας – Χαλκιδικής, καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων Αργολίδας, Λακωνίας και Αρκαδίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News