Κοινωνία Πέμπτη 14/10/2021, 16:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μπάλλος: Τι σημαίνει και γιατί «βαφτίστηκε» έτσι η κακοκαιρία

Πώς θα βαφτιστεί η επόμενη κακοκαιρία

Μπάλλος: Τι σημαίνει και γιατί «βαφτίστηκε» έτσι η κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Μπάλλος έχει ήδη δείξει τα δόντια της στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων και στο Λεκανοπέδιο Αττικής, όπου δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, σπίτια πλημμύρησαν και δέντρα έπεσαν. 

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για την ένταση και την έκταση των φαινομένων και για αυτόν τον λόγο είχε προχωρήσει στην ονοματοδοσία της κακοκαιρίας. 

Για τους επόμενους 12 μήνες, άλλωστε, έχει σχηματιστεί ένα «καλάθι» ονομάτων, από το οποίο η ΕΜΥ κάθε φορά θα επιλέγει την ονομασία της κάθε κακοκαιρίας. 

Έτσι, μετά την «Αθηνά» της προηγούμενης εβδομάδας, τώρα ήταν η σειρά του «Μπάλλου», ενώ το επόμενο φαινόμενο θα «βαφτιστεί» ως «Κάρμελ». 

Αναλυτικά οι διαθέσιμες ονοματοδοσίες 

Athina, Ballos, Carmel, Diomedes, Elpis, Filippos, Genesis, Helios, Irit, Kalypso, Lavi, Meliti, Nikias, Ora, Paris, Raphael, Semeli, Thomas, Uranis, Vion, Xenios, Yasmin, Zefyros. 

Μπάλλος: Τι σημαίνει και γιατί «βαφτίστηκε» έτσι η κακοκαιρία-1

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της ονοματοδοσίας μιας κακοκαιρίας είναι η επαγρύπνηση και η προειδοποίηση των πολιτών, προκειμένου να έχουν υψηλότερο ποσοστό προετοιμασίας και προσοχής. 

Διαβάστε επίσης: Κλειστά αύριο όλα τα σχολεία στην Αττική

Από φέτος, μάλιστα, από την παραπάνω λίστα θα επιλέγουν ονόματα και οι μετεωρολογικές υπηρεσίες σε Κύπρο και Ισραήλ, στο πλαίσιο της τριμερούς συνεργασίας των χωρών.  

Τι είναι ο Μπάλλος 

Ο Μπάλλος ή Μπάλος είναι ένας παραδοσιακός χορός κυρίως των νησιών του Αιγαίου. Προέρχεται από το αρχαίο ρήμα βαλλίζω, το οποίο σημαίνει «χορεύω» και «πηδάω». 

Ο Μπάλλος έχει μια χαρούμενη και λυρική μελωδία. Χορεύεται κατά κύριο λόγο από ζευγάρια, ενσωματώνοντας αρκετά στοιχεία του φλερτ. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News