Κοινωνία Πέμπτη 14/10/2021, 14:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση

Πρωτοφανείς εικόνες σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση

Πολλαπλά είναι τα προβλήματα στην Αττική από το πέρασμα της κακοκαιρίας «Μπάλλος», με την πυροσβεστική να έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις -περισσότερες από 90- για αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, ενώ πρωτοφανείς είναι οι σκηνές χάους που επικράτησαν στο λεκανοπέδιο.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από το λεωφορείο που ακινητοποιήθηκε στη γέφυρα δίπλα στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Οι επιβάτες, πιασμένοι από τα χέρια, αποβιβάστηκαν από το λεωφορείο.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-1

Διαβάστε επίσης: Μπάλλος: Τι σημαίνει και γιατί «βαφτίστηκε» έτσι η κακοκαιρία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-2

Από τις κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πυροσβεστική φαίνεται πως τα περισσότερα προβλήματα παρατηρήθηκαν στις περιοχές της Νέας Φιλαδέλφειας, των Κάτω Πατησίων, του Περιστερίου, του Μοσχάτου και της Κηφισιάς.

 Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-3

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-4

Πολλοί δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια εξαιτίας της δυνατής και συνεχούς βροχόπτωσης, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η τροχαία καλείται να επιβάλλει προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-5

Την ίδια ώρα, αρκετές συνοικίες του Λεκανοπεδίου έχουν μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με τον ΔΕΔΔΗΕ να δίνει μάχη για την άμεση αποκατάσταση της σύνδεσης.

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-6

«Οι πολίτες θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και τις περιοχές που έχουν ή μπορεί να πλημμυρίσουν, καθώς και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών» ανέγραφε το μήνυμα του «112», το οποίο εστάλη το μεσημέρι στους κατοίκους της Αττικής.  

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-7

Σύμφωνα με την πρόβλεψη καιρού, η κακοκαιρία θα διαρκέσει έως τουλάχιστον το πρωί της Παρασκευής, με βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει για τα νησιά του Ιουνίου και του Αιγαίου, καθώς και στις παράκτιες περιοχές σε Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα και Χαλκιδική. 

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Φωτογραφίες και βίντεο από την ισχυρή βροχόπτωση-1

Τα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά Ελλάδα, στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, στην Θράκη, στο Αιγαίο και στην Εύβοια, με τους πολίτες να καλούνται να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί. 

Πρωτοφανείς εικόνες σε σχολείο στη Φιλαδέλφεια

Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν, στο μεταξύ, σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας, όπου οι μαθητές αναγκάστηκαν να φτιάξουν γέφυρα με θρανία, προκειμένου να βγουν από τις πλημμυρισμένες τάξεις. 

«Έμπασε» νερά η Βουλή

Την ίδια ώρα, η δυνατή νεροποντή έπληξε και το κτίριο της Βουλής, όπου ποσότητα νερού έπεσε στο εσωτερικό περιστύλιο και στον χώρο της έκθεσης για τα 200 χρόνια από το 1821. Πληροφορίες δε, αναφέρουν ότι θραύσμα μαρμάρου έπεσε στον εξωτερικό χώρου, δίπλα από την είσοδο επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News