Κοινωνία Τετάρτη 13/10/2021, 15:06
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σητεία: Ο εφοπλιστής Θ. Μαρτίνος αναλαμβάνει την αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου μετά τον σεισμό

Σητεία: Ο εφοπλιστής Θ. Μαρτίνος αναλαμβάνει την αναστήλωση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου μετά τον σεισμό

«Η αρωγή της πολιτείας θα είναι και πλήρης και αποτελεσματική» διαβεβαίωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα τις πληγείσες περιοχές του νομού Λασιθίου, από τον σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης από τον Ξερόκαμπο Σητείας, ο εφοπλιστής Θανάσης Μαρτίνος αποδέχθηκε να αναλάβει πλήρως την αποκατάσταση του ιστορικού ναού του Αγίου Νικολάου ο οποίος καταστράφηκε ολοσχερώς μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου.

«Σε επικοινωνία που είχα σήμερα το πρωί με τον εφοπλιστή κ. Θανάση Μαρτίνο, αποδέχθηκε την πρότασή μου και θα αποκαταστήσει πλήρως τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου στον Ξερόκαμπο στη Σητεία. Θέλω να τον ευχαριστήσω για την συνεισφορά του. Πολύ σύντομα, το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί ξανά τους πιστούς και θα είναι ακόμη καλύτερο από πριν» ανέφερε.

Τόνισε ακόμη πως «η πολιτεία, η κυβέρνηση, ο κρατικός μηχανισμός, είναι από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς». «Ήρθαμε σήμερα εδώ για να συμβάλουμε στην προώθηση λύσεων αλλά και για να στηρίξουμε την τοπική αυτοδιοίκηση, τους κατοίκους, τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Ευτυχώς δεν είχαμε θύματα και από ότι φαίνεται, το Λασίθι, η Σητεία, άντεξαν» δήλωσε, καλώντας τους κατοίκους «να ακολουθούν τις οδηγίες και τις υποδείξεις της πολιτικής προστασίας».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News