Κοινωνία Τρίτη 6/07/2021, 15:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Πλακιωτάκης: Συνεχείς έλεγχοι σε πλοία και λιμάνια για την τήρηση των μέτρων

Γ. Πλακιωτάκης: Συνεχείς έλεγχοι σε πλοία και λιμάνια για την τήρηση των μέτρων

Ολοκληρωμένο στρατηγικό πλάνο για τον έλεγχο της τήρησης των μέτρων κατά του κορωνοϊού θέτουν σε εφαρμογή το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, κατόπιν ειδικής σύσκεψης που συγκάλεσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει συνεχείς ελέγχους όχι μόνο στα λιμάνια, αλλά και πάνω στα ακτοπλοϊκά πλοία, στη διάρκεια του ταξιδιού και θα ισχύσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Επίσης, έλεγχοι θα πραγματοποιούνται και στα ιδιωτικά και επαγγελματικά πλοία αναψυχής προκειμένου να διαπιστώνεται η συμμόρφωσή τους με τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στον ιό και τις μεταλλάξεις του να ανακόψουν την επιστροφή στην κανονικότητα μας» επεσήμανε ο κ. Πλακιωτάκης. «Μεγάλο μας όπλο είναι το εμβολιαστικό πρόγραμμα, γι΄ αυτό και καλούμε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να βιαστούν να το κάνουν. Πολύ σημαντική, όμως, είναι και τη τήρηση των μέτρων προστασίας. Τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την ακτοπλοΐα έχουν επικαιροποιηθεί, ώστε το ταξίδι με πλοίο να είναι ασφαλές για επιβάτες και πληρώματα» πρόσθεσε, ζητώντας τη συνεργασία όλων στη συνεπή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Πλακιωτάκης, στελέχη του Λιμενικού Σώματος θα βρίσκονται καθημερινά, όλο το καλοκαίρι, τόσο στα λιμάνια, όσο και πάνω στα πλοία της ακτοπλοΐας, για να υπενθυμίζουν τα μέτρα και να ελέγχουν την εφαρμογή τους. «Όπως και πριν ένα χρόνο, κάνουμε όλα όσα πρέπει ώστε οι συμπατριώτες και οι ξένοι επισκέπτες μας να έχουν ένα ασφαλές ταξίδι και να απολαύσουν το ελληνικό καλοκαίρι» τόνισε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News