Κοινωνία Παρασκευή 14/05/2021, 08:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ακτοπλοΐα: Αυξάνεται από σήμερα η επιτρεπόμενη πληρότητα των πλοίων

Ακτοπλοΐα: Αυξάνεται από σήμερα η επιτρεπόμενη πληρότητα των πλοίων

Την αύξηση της επιτρεπόμενης πληρότητας από σήμερα στο 85% στα πλοία που έχουν καμπίνες και στο 80% στα πλοία χωρίς καμπίνες, ανακοίνωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε στο λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Blue Star Delos», με την ευκαιρία της απελευθέρωσης των μετακινήσεων προς τα νησιά, ανέφερε ότι 80% στην πληρότητα των επιβατών ισχύει και στα ταχύπλοα, εφόσον βέβαια διαθέτουν ειδικά φίλτρα.

Ο κ. Πλακιωτάκης δήλωσε ικανοποιημένος για το γεγονός ότι – όπως διαπίστωσε – «πληρώματα και επιβάτες τηρούν τους κανόνες για να είναι το ταξίδι τους όχι μόνο ευχάριστο, αλλά και ασφαλές». «Αυτός είναι ο στόχος μας, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και γι΄ αυτό προχωρήσαμε στην αναθεώρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με βάση τα νέα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας και – φυσικά – αξιοποιώντας την ταχύτατη εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού» σημείωσε. Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι έλεγχοι του Λιμενικού Σώματος θα είναι συνεχείς και στα πλοία και στα λιμάνια «για να έχουμε καλά ταξίδια και ένα ασφαλές και καλό καλοκαίρι» και κάλεσε πληρώματα και επιβάτες να τηρήσουν με συνέπεια τα περιοριστικά μέτρα.

Αναφέρθηκε ακόμη στους εμβολιασμούς των κατοίκων νησιών, που δημιουργούν ένα περιβάλλον αυξημένης ασφάλειας, στο οποίο οι επισκέπτες μπορούν να χαρούν το φετινό καλοκαίρι.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News