Κοινωνία Σάββατο 9/10/2021, 08:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διασκέδαση χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους: Τι ισχύει στην εστίαση

Διασκέδαση χωρίς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους: Τι ισχύει στην εστίαση

Πλήρης ελευθερία ισχύει από σήμερα για όσους έχουν εμβολιαστεί στην εστίαση και στους χώρους διασκέδασης, κλειστούς και ανοικτούς που δέχονται μόνο εμβολιασμένους, καθώς αίρονται όλοι οι περιορισμοί. 

Συνεπώς, οι εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν βεβαίωση νόσησης το τελευταίο εξάμηνο θα μπορούν να διασκεδάζουν και όρθιοι, χωρίς να τηρούν αποστάσεις, ενώ δεν ισχύουν πια οι περιορισμοί στην πληρότητα των καταστημάτων (έως σήμερα δεν επιτρέπονταν οι όρθιοι πελάτες, απαιτούνταν αποστάσεις ανάμεσα στα τραπέζια και μέγιστη πληρότητα 85%). 

Για τους μεικτούς χώρους εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, τα μέτρα θα συνεχίσουν να ισχύουν όπως και σήμερα.

Και σε κάθε περίπτωση, το προσωπικό των καταστημάτων  πρέπει να φοράει μάσκα και να τηρεί τα μέτρα προστασίας. 

Παράλληλα, από σήμερα αίρονται τα περιοριστικά μέτρα για τις «κόκκινες» επιδημιολογικά περιοχές και συγκεκριμένα δεν ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας τις μεταμεσονύχτιες ώρες και της μουσικής σε χώρους εστίασης και διασκέδασης. 

Στο πλαίσιο του νέου καθεστώτος που ισχύει στην εστίαση και τη διασκέδαση, μεικτά κλιμάκια που συγκροτούνται από την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (ΕΑΔ), σε συνεργασία με  τη ΔΙΜΕΑ, την Αρχή Επιθεώρησης Εργασίας, τις Ελεγκτικές Υπηρεσίες Περιφερειών και τις Δημοτικές Αστυνομίες, θα περιπολούν σε όλες τις περιοχές τις χώρας και θα πραγματοποιούν ελέγχους.

Το πρόγραμμα θα εστιάσει στους ελέγχους πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, αλλά και ταυτοπροσωπίας σε όσους εισέρχονται σε κλειστούς χώρους επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης.

Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν από τα αστικά κέντρα, αλλά θα επεκταθούν στην επικράτεια. 

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News