Κοινωνία Τετάρτη 9/06/2021, 15:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή ειδικών: Θετική εισήγηση για μουσική στην εστίαση – παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας 

Από το ερχόμενο Σάββατο 12 Ιουνίου

Επιτροπή ειδικών: Θετική εισήγηση για μουσική στην εστίαση – παράταση του ωραρίου κυκλοφορίας 

Το «πράσινο φως» για την επαναφορά της μουσικής στην εστίαση, αλλά και για την παράταση κατά μία ώρα του ωραρίου κυκλοφορίας, με εφαρμογή από το ερχόμενο Σάββατο, φαίνεται πως δίνει η επιτροπή των ειδικών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σήμερα στις 19.00 στην ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά. 

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ θα επιτραπεί μεν η μουσική στην εστίαση αλλά όχι οι όρθιοι, ενώ δεν θα επιτραπεί η μουσική στις δεξιώσεις. Σε ό,τι αφορά πάντως τις δεξιώσεις – κοινωνικές εκδηλώσεις θα υπάρξει πάντως ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα αυξηθεί ο επιτρεπόμενος αριθμός των καλεσμένων και το πότε θα επιτραπεί η μουσική αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα επανεκτιμηθούν στα μέσα του μήνα.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση της επιτροπής συζητάται και το θέμα της λειτουργίας των φροντιστηρίων.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η κ. Πελώνη ανέφερε πως η κυβέρνηση αναμένει την εισήγηση της επιτροπής για το ωράριο κυκλοφορίας, σημειώνοντας πως «συζητάμε για διεύρυνση» του ωραρίου και όχι για πλήρη κατάργηση της νυχτερινής απαγόρευσης.

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προνομίων για εμβολιασμένους επανέλαβε πως το θέμα δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν δοθεί η δυνατότητα σε όλους τους ενήλικες να έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο. «Ένα ζήτημα είναι οι διευκολύνσεις στους εμβολιασμένους με βάση και τα επιστημονικά δεδομένα, άλλο η υποχρεωτικότητα σε συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων όπως οι υγειονομικοί και οι εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, περιμένουμε τη γνωμοδότηση της επιτροπής βιοηθικής» είπε.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News