Κοινωνία Δευτέρα 23/08/2021, 21:03
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανεμβολίαστοι: Στις 12.00 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων

Επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους

Ανεμβολίαστοι: Στις 12.00 το μεσημέρι οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων

Στις 12.00 το μεσημέρι της Τρίτης θα γίνουν οι ανακοινώσεις για τα νέα μέτρα, τα οποία κατά κύριο λόγο θα αφορούν τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Η παρουσίαση του νέου πλαισίου λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση θα γίνει στο υπουργείο Υγείας από τον αρμόδιο υπουργό, Βασίλη Κικίλια.

Το «παρών» θα δώσει η διευθύντρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου.

Τα νέα μέτρα, όπως έχει διαμηνυθεί, θα αφορούν την απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων πολιτών στους κλειστούς χώρους εστιατορίων, μπαρ, καφέ, νυχτερινών κέντρων, θεάτρων και κινηματογράφων.

Όσον αφορά τους ανοιχτούς χώρους, η είσοδος στους ανεμβολίαστους θα συνεχίσει να επιτρέπεται, με την τήρηση των σχετικών υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Κατά πάσα πιθανότητα, ο κ. Κικίλιας θα ανακοινώσει και την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σ’ όλους τους χώρους, είτε εξωτερικούς είτε κλειστούς.

Επίσης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η υποχρεωτική διενέργεια δύο τεστ εβδομαδιαίως για τους ανεμβολίαστους καθηγητής – δασκάλους, με τα έξοδα να επιβαρύνουν τους ίδιους.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News