Κοινωνία Δευτέρα 30/08/2021, 11:08
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: «Όχι» σε αίτημα να παγώσει προσωρινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

ΣτΕ: «Όχι» σε αίτημα να παγώσει προσωρινά ο υποχρεωτικός εμβολιασμός

Το Γ’ Θερινό Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) απέρριψε αιτήσεις νοσοκομειακών γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων νοσοκομείων που ζητούσαν να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία θα «πάγωνε» ο υποχρεωτικός εμβολιασμός. Οι αιτήσεις αφορούσαν συνολικά 115 προσφεύγοντες. 

Πλέον το Τμήμα του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να εξετάσει, εάν θα προχωρήσει σε έκδοση απόφασης αναστολής για το ίδιο ζήτημα ή όχι.

Παράλληλα στην Ολομέλεια ΣτΕ εκκρεμεί ανάλογο αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ για έκδοση, δηλαδή, προσωρινής διαταγής και για αναστολή της απόφασης για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών εργαζομένων στον χώρο της υγείας.

Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση εξετάζει την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού και σε άλλους τομείς, όπως επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.

«Προχωράμε, βλέπουμε, αξιολογούμε την κατάσταση κι έπειτα αποφασίζουμε. Το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού είναι στο τραπέζι, αλλά δεν έχει αποφασιστεί κάτι ακόμα» ανέφερε σμιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ερωτηθείς για τους υγειονομικούς και αν το μέτρο της αναστολής είναι σκληρό, απάντησε ότι πιο σκληρό είναι να βλέπουμε να χάνονται ανθρώπινες ζωές. «Σκληρό είναι να βλέπεις ένα πολίτη να νοσηλεύεται σε ΜΕΘ. Αυτό είναι σκληρό, να χάνουμε άτομα επειδή δεν έχουν εμβολιαστεί» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News