Κοινωνία Πέμπτη 5/08/2021, 13:29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς

Βαρυμπόμπη: Εισαγγελική έρευνα για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς

Εισαγγελική παρέμβαση για τα αίτια εκδήλωσης της μεγάλης φωτιάς στη Βαρυμπόμπη διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, με αφορμή τα δημοσιεύματα περί έκρηξης μετασχηματιστή της ΔΕΗ.

Η προκαταρκτική έρευνα ανατέθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών, Γιώργο Νούλη, ο οποίος καλείται να ερευνήσει τα εξής:

  • Ξεκίνησε (όπως λέγεται) η φωτιά από μετασχηματιστή της ΔΕΗ;
  • Είναι συμβατό για την δημόσια υγεία και ασφάλεια να υπάρχουν μη υπογειοποιημένοι πυλώνες υψηλής τάσης εντός αστικού ιστού;
  • Είναι αληθές, όπως αναφέρθηκε σε τηλεοπτικό σταθμό στις 4.8.2021, ότι σε πολλές περιοχές (όπως π.χ. Βαρυμπόμπη) δεν μπορούσαν να γίνουν εναέριες ρίψεις, γιατί υπήρχαν πυλώνες υψηλής τάσης;

Χθες, πάντως, ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ διέψευδαν τις πληροφορίες ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έκρηξη σε μετασχηματιστή υψηλής τάσης.

Σε ανακοίνωσή του, ενδεικτικά, ο ΔΕΔΔΗΕ ξεκαθάρισε ότι στο σημείο, όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, δεν υπάρχει Δίκτυο Διανομής, με τις πλησιέστερες εγκαταστάσεις να βρίσκονται σε απόσταση περίπου 1.000 μέτρων. 

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ενημέρωση της Τετάρτης, η φωτιά έκαψε 12.500 στρέμματα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον 76 σπίτια και 27 επιχειρήσεις, μερικές ζημιές σε 18 ακόμη οικίες, ενώ 82 οχήματα καταστράφηκαν πλήρως και 64 μερικώς.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News