Κοινωνία Σάββατο 21/08/2021, 13:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαστήριο στο Κιλκίς απέρριψε προσφυγή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δικαστήριο στο Κιλκίς απέρριψε προσφυγή κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Δικαστήριο του Κιλκίς απέρριψε την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, την οποία κατέθεσε εργαζόμενη σε δομή φροντίδας κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα (eidisis.gr), η γυναίκα αξίωνε από το Πρωτοδικείο την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής του νόμου, ο οποίος προβλέπει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του προσωπικού σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και λοιπές προνοιακές δομές.

Η εργαζόμενη επικαλείτο αφενός λόγους υγείας, οι οποίοι κατά την αίτησή της θα έπρεπε να την καταστήσουν εξαιρέσιμη από την υποχρεωτικότητα, αφετέρου την αντισυνταγματικότητα του νόμου.

Το δικαστήριο απέρριψε τόσο τους επικληθέντες ιατρικούς λόγους, κρίνοντας ότι οι συγκεκριμένοι δεν καλύπτονται από τις σχετικές προβλέψεις του νόμου, όσο και τον νομικό ισχυρισμό περί αντισυνταγματικότητας.

Έτσι, στην εκδοθείσα απόφαση αναφέρεται ότι οι σχετικές προβλέψεις του νόμου «καμία αντισυνταγματικότητα δεν πάσχουν, όπως αβασίμως επικαλείται η αιτούσα, καθότι με αυτές προστατεύεται το υπέρτατης αξίας έννομο αγαθό της υγείας και της ζωής του συνόλου των πολιτών και ιδίως των ευπαθών ομάδων. Με τα δεδομένα αυτά πρέπει να απορριφθεί το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής ως μη νόμιμο και επαλλήλως ως αβάσιμο κατ’ ουσίαν».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News