Κοινωνία Τρίτη 24/08/2021, 07:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θ. Βασιλακόπουλος: Αυστηρά μέτρα και όχι ημίμετρα για ανεμβολίαστους

Θ. Βασιλακόπουλος: Αυστηρά μέτρα και όχι ημίμετρα για ανεμβολίαστους

Την άποψη πως απαιτούνται αυστηρά περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους προκειμένου να προστατευθούν αλλά και να έχουν κίνητρο να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Υπογράμμισε επίσης την ανάγκη να φοράμε μάσκα. 

Λίγες ώρες πριν από τις επίσημες ανακοινώσεις της κυβέρνησης ο κ. Βασιλακόπουλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ είπε: «Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε τα μέτρα –δεν ξέρω ποια είναι (…) θα έπρεπε να είναι είναι επαρκώς περιοριστικά για τους ανεμβολίαστους όχι για να τους τιμωρήσουν αλλά για να τους προστατεύσουν και να τους ωθήσουν να κάνουν το μόνο που είναι λογικό και μπορεί να αναχαιτίσει την επιδημία το οποίο είναι ο μαζικός αθρόος εμβολιασμός. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα».

Σύμφωνα με τον καθηγητή η χρήση μάσκας γίνεται ξανά υποχρεωτική διότι και τις δυο φορές που έγινε προαιρετική, ομόθυμα οι Έλληνες δεν εφάρμοσαν σωστά το μέτρο και δεν φορούσαν μάσκα πουθενά. Η μάσκα, πρόσθεσε, προστατεύει τους εμβολιασμένους και πολύ, πολύ περισσότερο τους ανεμβολίαστους που είναι και οι πιο ευπαθείς.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News