Κοινωνία Πέμπτη 12/08/2021, 13:54
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορωνοϊός: Πριν από τα τέλη Αυγούστου οι ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους

«Δεν είναι στις προθέσεις μας να επεκτείνουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό - Συχνά τεστ για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους»

Κορωνοϊός: Πριν από τα τέλη Αυγούστου οι ανακοινώσεις για τους κλειστούς χώρους

«Πριν τα τέλη Αυγούστου θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ποια θα είναι η πολιτική μας για τους κλειστούς χώρους το φθινόπωρο και τον χειμώνα» ανέφερε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά το τι θα ισχύσει αρκέστηκε να πει πως «κάποια δείγματα γραφής τα έχουμε ήδη δώσει» και πως «δεν θα υπάρξει ουσιαστική διαφοροποίηση ως προς την προσέγγισή μας για το ποιος θα μπορεί ή δεν μπορεί να μπαίνει σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας όταν επιστρέψουμε στις πόλεις και αρχίσει ο καιρός να κρυώνει».

Επισημαίνοντας πως τον Αύγουστο οι ρυθμοί του εμβολιασμού έχουν πέσει σημαντικά, τόνισε πως πρέπει να ξεκινήσει μία νέα προσπάθεια ενίσχυσης των εμβολιασμών από τον Σεπτέμβρη.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως είπε, η κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει «όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για να ενθαρρύνει συμπολίτες μας να εμβολιαστούν». «Η μετάλλαξη Δέλτα δεν παίζει και η πιθανότητα είναι ότι κάποιος ή θα αρρωστήσει ή θα εμβολιαστεί» επισήμανε.

Διευκρίνισε ακόμη πως «αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να επεκτείνει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό» αλλά προανήγγειλε οι ανεμβολίαστοι εργαζομενοι θα υποβάλλονται σε συχνά τεστ, επιβαρυνόμενοι το κόστος τους. «Θα πρέπει να γνωρίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας ότι για να μπορούν να προσέρχονται στην εργασία τους θα πρέπει να υποβάλονται σε συχνά τεστ κι αυτό είναι κόστος σε χρόνο και χρήμα. Καθένας κάνει τις επιλογές του και πρέπει να προσαρμοστεί στις αποφάσεις της κυβέρνησης» είπε.

«Όχι» σε νέo lockdown

O κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως «δεν θα πάμε σε νέο lockdown» και πως «είναι λάθος τα όποια περιοριστικά μέτρα τίθενται σε περιοχές οι οποίες κατατάσσονται στην κατηγορία 4, όπως δύο περιφερειακές ενότητες της Κρήτης και η Ζάκυνθος, να χαρακτηρίζονται lockdown». «Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει, η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή και η απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός» υπογράμμισε.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News