Κοινωνία Σάββατο 26/06/2021, 09:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προνόμια για τους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους

Τη Δευτέρα οι ανακοινώσεις

Προνόμια για τους εμβολιασμένους στους κλειστούς χώρους

Τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ειδικά προνόμια, τα οποία θα απολαμβάνουν οι εμβολιασμένοι πολίτες, όπως γνωστοποίησε το πρωί του Σαββάτου ο υπουργος Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, το κυβερνητικό στέλεχος προανήγγειλε ότι οι εμβολιασμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους, κάτι το οποίο θα έχει ακόμη μεγαλύτερη αξία το χειμώνα.

«Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χωρό θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους» τόνισε, χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για «ορισμένα προνόμια στους κλειστούς χώρους».

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να εμβολιαστούν άμεσα, προκειμένου να χτιστεί το απαιτούμενο τείχος ανοσίας, το οποίο έχει αποκτήσει ιδιαίτερη σημασία, λαμβάνοντας υπόψη τη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Δέλτα. 

Αναφορά στα προνόμια των εμβολιασμένων έκανε χθες και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής, κλήθηκε να απαντήσει σχετικά. «Λίγη υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα».

«Είναι βέβαιο ότι από τη στιγμή που φτάνουμε στο σημείο που αυτοί που θέλουν να εμβολιαστούν μπορούν να εμβολιάζονται πρέπει να σκεφτούμε πιο έξυπνα και πιο δημιουργικά πώς θα προσεγγίσουμε όλους όσοι δεν έχουν πάρει ακόμη απόφαση να εμβολιαστούν» πρόσθεσε, χαρακτηριστικά. 

moneyreview.gr

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News