Κοινωνία Κυριακή 25/07/2021, 22:36
ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μύκονος: Τέλος το μίνι lockdown από αύριο στις 6 το πρωί

Μύκονος: Τέλος το μίνι lockdown από αύριο στις 6 το πρωί

Τέλος μπαίνουν στα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού στη Μύκονο, με το νησί να επανέρχεται στην κανονικότητα από αύριο στις 6 το πρωί.

Το μίνι lockdown αφορούσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα μέχρι τις 6 το πρωί και την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση.

Ωστόσο, οι αρχές δεν αποκλείουν και νέα μέτρα αν παρατηρηθεί και πάλι επιδημιολογική επιβάρυνση, ενώ η Μύκονος θα παραμείνει υπό επιτήρηση, όπως ανακοίνωσε ο ΣΚΑΙ.

Εκτός από τη Μύκονο, στο στόχαστρο των Αρχών, όσον αφορά τη διασπορά του ιού, έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, νησιά που θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλή για τους τουρίστες και ειδικότερα η Αντίπαρος, η Κως, η Σίφνος, η Σέριφος, η Μήλος, η Ζάκυνθος, η Λέρος, η Κέρκυρα και η Ρόδος.

Στην Πάρο οι αρχές κλιμακώνουν τους ήδη αυξημένους ελέγχους κυρίως στη νυχτερινή ζωή με το τελευταίο διήμερο να έχουν επιβληθεί 7 λουκέτα σε κλαμπ και 1 στην Αντίπαρο, μαζί με τα ανάλογα πρόστιμα.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη παράβαση επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και κλείσιμο για 7 ημέρες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο εκτοξεύεται στα 20.000 ευρώ και 15 μέρες λουκέτο.

Το μοντέλο της Πάρου εκτιμάται πως μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα νησιά, όπως Σαντορίνη, Ρόδο, Κρήτη, Ζάκυνθο και Κέρκυρα.

Σχετικά με τα πρόστιμα σε μαγαζιά που δεν τηρούν τα μέτρα και το προσωρινό τους κλείσιμο, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε πως ίσως οι ποινές είναι πολύ μικρές.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News