Κοινωνία Πέμπτη 8/07/2021, 12:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα στη «μάχη» της πανδημίας – Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς

Πρώτα σημάδια αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα στη «μάχη» της πανδημίας – Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς

Τα πρώτα σημάδια αύξησης των ημερήσιων κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα διαπιστώνει το εβδομαδιαίο report της HSBC για την εξέλιξη της πανδημίας, με τη χώρα μας να ακολουθεί την αυξητική τάση και της υπόλοιπης Ευρώπης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για την εβδομάδα 30 Ιουνίου – 6 Ιουλίου, η Ελλάδα εμφάνισε την πέμπτη χειρότη επίδοση ανάμεσα στις υπό εξέταση χώρες του επενδυτικού οίκου, όσον αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 άτομα.

Πάνω από την Ελλάδα ήταν μόνο η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, με τη χώρα μας να ακολουθεί στην 5η θέση, με σχεδόν 10 νέα περιστατικά Covid ανά 100.000 κατοίκους. Πρόκειται για έναν αριθμό διπλάσιο σε σχέση με την εβδομάδα 23 – 29 Ιουνίου.

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα στη «μάχη» της πανδημίας – Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς-1

Αντίθετα, σε πολύ καλύτερη μοίρα είναι οι χώρες της κεντρικής Ευρώπης, όπως η Γαλλία, η Ελβετία, η Ιταλία και η Γερμανία, των οποίων τα επίπεδα νέων κρουσμάτων παραμένουν σε χαμηλά -και σε κάθε περίπτωση- ελεγχόμενα επίπεδα.

Την ίδια ώρα, από τα νέα περιστατικά στις χώρες της Ευρώπης, ένα πολύ μεγάλο μέρος αφορά την παραλλαγή Δέλτα, η οποία έχει θέσει τη Γηραιά Ήπειρο σε κατάσταση συναγερμού. Ενδεικτικά, στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν το σύνολο των νέων κρουσμάτων αφορά τη «Δέλτα». Το αντίστοιχο ποσοστό στην Πορτογαλία ξεπερνάει το 70%, ενώ στη Γερμανία, την Ισπανία και τη Γαλλία κυμαίνεται γύρω στο 30%.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, η Ελλάδα φαίνεται ότι έχει χάσει λίγο έδαφος σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, δείγμα της μερικής επιβράδυνσης του εμβολιαστικού ρυθμού.

Αποτέλεσμα ήταν έως τις 4 Ιουλίου ο αριθμός των δόσεων να διαμορφώνεται οριακά άνω των 80 ανά 100.000 κατοίκους, καταγράφοντας πολύ μικρή βελτίωση σε σχέση με πριν από επτά ημέρες.

HSBC: Πώς τα πηγαίνει η Ελλάδα στη «μάχη» της πανδημίας – Τι γίνεται με τους εμβολιασμούς-2

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News