Κοινωνία Τρίτη 22/06/2021, 17:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γλυκά Νερά: Τα δύο αιτήματα του πιλότου – Πάνω από 4 ώρες η απολογία του

Τι υποστήριξε ο κατηγορούμενος

Γλυκά Νερά: Τα δύο αιτήματα του πιλότου – Πάνω από 4 ώρες η απολογία του

Μαραθώνια ήταν η απολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για την στυγερή δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στην οικία του ζεύγους στα Γλυκά Νερά.

Ο πιλότος έφθασε στα πρώην δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων γύρω στις 12.30 το μεσημέρι και απαντούσε στις ερωτήσεις των ειαγγελικών αρχών για περίπου τέσσερις ώρες.

Κατά την είσοδό του στο γραφείο του ανακριτή, ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της 20χρονης δεν απάντησε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ενώ ήταν απαθής απέναντι στους συγκεντρωμένους πολίτες, οι οποίοι τον αποκαλούσαν «τέρας» και «εγκληματία».

Αυτή την στιγμή, Εισαγγελέας και Ανακριτής καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον του κατηγορούμενου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα κριθεί προφυλακιστέος.

Τι υποστήριξε στην απολογία του

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πολύωρη απολογία του, ο πιλότος αιτήθηκε της διενέργειας πραγματογνωμοσύνης για την κάμερα ασφαλείας, η οποία βρισκόταν στο ισόγειο του σπιτιού, ώστε να εξακριβωθεί η ακριβής ώρα αφαίρεσης της κάρτας sim.

Το αίτημα αφορούσε τον ισχυρισμό του κατηγορούμενου ότι δεν είχε σχεδιάσει τη δολοφονία, καθώς η δικογραφία αναφέρει ότι η αφαίρεση της sim έγινε πριν την εγκληματική πράξη.

Ταυτόχρονα, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ζήτησε την κλήτευση μαρτύρων από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του ζευγαριού, ώστε η Αστυνομία να αποκτήσει πλήρη εικόνα για τη μεταξύ τους σχέση.

Επανέλαβε δε, ότι της δολοφονίας της Καρολάιν προηγήθηκε ένταση μεταξύ του ζεύγους και ότι μόνο όταν κατάλβε ότι η 20χρονη ήταν νεκρή αποφάσισε να δηλώσει ψευδώς ότι έπεσαν θύματα ληστείας.

Παραιτήθηκε ο ένας δικηγόρος

Στο μεταξύ, νωρίς το πρωί, ο δικηγόρος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος είχε αναλάβει την υπεράσπιση του πιλότου μαζί με τον συνάδελφο του, Αλέξανδρο Παπαίωαννίδη, δήλωσε ότι θέτει εαυτόν εκτός της υπόθεσης.

Ο συνήγορος επρόκειτο να επισκεφθεί την Εισαγγελία Ανηλίκων, στο πλαίσιο της προσπάθειας που λαμβάνει χώρα μεταξύ των δύο οικογενειών και της εισαγγελικής Αρχής, ώστε να βρεθεί λύση για την επιμέλεια του παιδιού. 

Σχολίαζοντας την παραίτηση του συναδέλφου του, ο κ. Παπαϊωαννίδης δήλωσε ότι χειρίζεται αποκλειστικά ο ίδιος την υπεράσπιση έπειτα από επιλογή του εντολέα του, ενώ επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει ψυχιατρική γνωμάτευση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο λόγος που ο 33χρονος δεν θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης (παρότι είναι συνήθης πρακτική οι κατηγορούμενοι σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα να στηρίζονται στα ψυχιατρικά πορίσματα) είναι γιατί υποστηρίζει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορείται για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα. Η κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση επισύρει έως και ισόβια κάθειρξη, ενώ εκείνη της κακοποίησης ζώου έως και 10 έτη. 

moneyeview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News