Κοινωνία Τρίτη 22/06/2021, 15:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η οικογένεια της Καρολάιν θέλει η μικρή Λυδία να μεγαλώσει στην Αλόννησο

Η οικογένεια της Καρολάιν θέλει η μικρή Λυδία να μεγαλώσει στην Αλόννησο

Να μεγαλώσει η μικρή Λυδία στην Αλόννησο είναι η επιθυμία της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, η οποία δολοφονήθηκε από τον 33χρονο σύζυγό της στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά. Ο δικηγόρος της οικογένειας μάλιστα ξεκαθάρισε ότι παρόλο που επιθυμούν να υπάρξει συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη, θα παλέψουν για αυτό. 

«Το θέμα του παιδιού πρέπει να το αντιμετωπίσουμε άμεσα. Θα επισκεφθούμε τον εισαγγελέα ανηλίκων. Καταρχήν θα πρέπει να υπάρξει μια συνεννόηση με την οικογένεια του δράστη. Στην Ελλάδα η ποινική ευθύνη είναι εξ’ ατομικευμένη και όπως μου εκμυστηρεύτηκε η μητέρα της Καρολάιν, με τους γονείς του δράστη έχει άριστες σχέσεις. Πιστεύω ότι με αμοιβαία κατανόηση και αγάπη από όλους θα μπορέσουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση», δήλωσε ο κ. Χαρμάνης.

Ερωτηθείς εάν η μητέρα του θύματος έχει την οικονομική κατάσταση να αναθρέψει το παιδί ο κ. Χαρμάνης απάντησε: «Υποστηρίζεται από κόσμο. Η οικονομική της κατάσταση είναι καλή και είναι από τους ανθρώπους που δουλεύουν από μικρά παιδιά έντιμα στην Αλόννησο. Το νησί, πιστεύω ότι είναι ένα ιδανικό περιβάλλον για να μεγαλώσει το παιδί μέχρι κάποια ηλικία. Από εκεί και πέρα θα αναθεωρήσουμε την οποιαδήποτε στάση». 

«Αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της»

Η μητέρα της Καρολάιν αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. «Αντιλαμβάνεστε τη θέση της μητέρας η οποία συνειδητοποίησε κάποια στιγμή ότι ουσιαστικά στην δεύτερη κηδεία (το μνημόσυνο) αγκάλιαζε τα χέρια που έκοψαν την ανάσα της κόρης της. Και καταλαβαίνετε πόσο τραγικό και επώδυνο είναι αυτό», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους η μητέρα δεν μπορούσε να έρθει για τη δήλωση πολιτικής αγωγής. 

Υπενθυμίζεται ότι από τις 12:30 το μεσημέρι ο 33χρονος καθ’ομολογίαν του δράστης απολογείται στον ανακριτή. O συνήγορός του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης επανέλαβε πως δεν πρόκειται να ζητήσει ψυχιατρική γνωμάτευση. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ ο λόγος που ο 33χρονος δε θα υποβάλλει αίτημα διενέργειας ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης (παρά το ότι είναι συνήθης πρακτική οι κατηγορούμενοι σε τόσο ειδεχθή εγκλήματα να στηρίζονται στα ψυχιατρικά πορίσματα με στόχο κάποιο ελαφρυντικό και μικρότερη ποινή), καθώς μέσω των εξηγήσεών του στον ανακριτή θα προσπαθήσει να πείσει ότι το έγκλημα έγινε εν βρασμώ. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News