Κοινωνία Τρίτη 22/06/2021, 15:12
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρ. Πελώνη: Εντός της εβδομάδας θα συζητήσουν οι ειδικοί για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Αρ. Πελώνη: Εντός της εβδομάδας θα συζητήσουν οι ειδικοί για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους

Έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό απηύθυνε για ακόμη μία φορά η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σημειώνοντας πως παρόλο που η επιδημιολογική εικόνα έχει βελτιωθεί αισθητά, δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Όσον αφορά στη συζήτηση που έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες περί κατάργησης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ανέφερε ότι το θέμα θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της επιτροπής ειδικών αυτή την εβδομάδα. 

«Όλοι ελπίζουμε πως βρισκόμαστε κοντά σε αυτό, σε κάθε περίπτωση είναι μια απόφαση που θα πρέπει να λάβουν οι ειδικοί. Εντός της εβδομάδας θα συζητηθεί το θέμα στην επιτροπή των ειδικών» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η επιχείρηση «Ελευθερία» εξελίσσεται υποδειγματικά και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνει διαρκώς – αυτό έκανε και κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα- έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατό. Απευθυνόμαστε -όπως υποδεικνύουν οι ειδικοί- στους συμπολίτες μας μεγαλύτερων ηλικιών, που κινδυνεύουν περισσότερο, στους νεότερους που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και ακόμη περισσότερο στο υγειονομικό προσωπικό και τους εργαζόμενους σε δομές φροντίδας ευπαθών ομάδων» σημείωσε ακόμη. 

Όπως είπε έως χθες είχαν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 7,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί. Πάνω από 4.520.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον με μία δόση, ποσοστό 43,11% του πληθυσμού, ενώ περισσότεροι από 3.175.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, δηλαδή ποσοστό 30,24%.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News