Κοινωνία Τετάρτη 2/06/2021, 15:37
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Λυκαβηττός: Υπεγράφη η παραχώρηση των 35 στρεμμάτων της ΕΤΑΔ στον Δήμο Αθηναίων

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση του εμβληματικού λόφου της Αθήνας

Σε τροχιά αναβάθμισης μπαίνει και επίσημα ο Λυκαβηττός, καθώς ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Στέφανος Δ. Βλαστός, υπέγραψαν τη σύμβαση παραχώρησης των 35 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, στον Δήμο, έτσι ώστε να μπορέσει ο εμβληματικός λόφος της Αθήνας να γίνει και πάλι πόλος έλξης και τόπος αναψυχής για ακόμα περισσότερους Έλληνες, αλλά και τουρίστες.

Υπενθυμίζεται πως τα 407 στρέμματα του λόφου ανήκουν στο Δήμο Αθηναίων, ενώ τα υπόλοιπα 35 στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε, γεγονός που δημιουργούσε δυσχέρειες στην συνολική αναμόρφωση του ομορφότερου «φυσικού μπαλκονιού» της πρωτεύουσας. Η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές άνοιξε τον δρόμο για τη συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του, με πρωταρχικό στόχο να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο είναι ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας.

«Η συνεργασία μας με την ΕΤΑΔ, κλείνει έναν τεράστιο κύκλο γραφειοκρατίας και ανοίγει ένα νέο για το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού και την περιοχή. Αποδεικνύεται ότι μπορούμε να βρούμε λύσεις όταν τις αναζητούμε όλοι μαζί και θέτουμε κοινούς στόχους» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων. Όπως επισήμανε ο ίδιος, «ο λόφος του Λυκαβηττού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του Δήμου Αθηναίων για την ολική μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών που διαβιούν στην πρωτεύουσα ή την επισκέπτονται».

«Η συμφωνία που πετύχαμε με τον Δήμο Αθηναίων σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ανάδειξης και ανάπτυξης για τον εμβληματικό χώρο του Λυκαβηττού» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός. Σημείωσε ακόμη πως η συμφωνία αξιοποίησης του Λυκαβηττού με τον μεγαλύτερο δήμο της Ελλάδας επαναπροσδιορίζει την σχέση που επιθυμεί η ΕΤΑΔ να αναπτύξει με όλους τους δήμους και τους τοπικούς φορείς σε όλη την χώρα και αποδεικνύει ότι όπου υπάρχει διάθεση συνεργασίας υπάρχει και αποτέλεσμα.

Money Review