Κοινωνία Τετάρτη 12/05/2021, 15:01
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μπακογιάννης: 2 στους 5 Αθηναίους εγκατέλειψαν την πόλη τα τελευταία χρόνια

«Η Αθήνα πρέπει να αλλάξει»

Κ. Μπακογιάννης: 2 στους 5 Αθηναίους εγκατέλειψαν την πόλη τα τελευταία χρόνια

Για την απώλεια μιας γενιάς Αθηναίων προειδοποίησε ο δήμαρχος της πόλης, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι πέραν της οικονομικής και υγειονομικής κρίσης, η Αθήνα πέρασε και μια αστική κρίση.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια συζήτησης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου της Ελλάδας επεσήμανε ότι τα τελευταία χρόνια δύο στους πέντε κατοίκους εγκατέλειψαν την Αθήνα.

«Μην γίνει η κρίση άλλοθι για να χάσει η Αθήνα άλλη μία γενιά» επεσήμανε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι η πόλη «πρέπει να αλλάξει», καθώς «δεν μπορεί να είναι ο φτωχός συγγενής».

Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο κ. Μπακογιάννης αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως η Διπλή Ανάπλαση και το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, το οποίο θα δημοπρατηθεί εντός του 2021.

Ερωτηθείς για τον Μεγάλο Περίπατο, ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε λόγο για μια βιώσιμη κινητικότητα, εξηγώντας ότι τον τελευταίο χρόνο στην Πανεπιστημίου καταγράφηκε μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 27%.

«Πολλαπλασιάσαμε τον προϋπολογισμό του δήμου για το πράσινο» συνέχισε ο κ. Μπακογιάννης, προσθέτοντας ότι πριν λίγες ημέρες ξεκίνησε σύμπραξη με ιδιώτη (ΣΔΙΤ) και άμεσα θα υπάρξει μεγάλη διαφορά στην πόλη.

Αναφέρθηκε επίσης, σε άλλα έργα, τα οποία υλοποιούνται προς την ίδια κατεύθυνση, όπως οι ενεργειακές αναβαθμίσεις κτιρίων και η αντικατάσταση των 47.000 φωτιστικών με νέας τεχνολογίας, κάτι το οποίο θα προσφέρει μεγάλο ενεργειακό και οικονομικό όφελος.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News