Κοινωνία Τετάρτη 10/03/2021, 11:55
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάπλαση του Λυκαβηττού

«Πράσινο» στην μίσθωση της έκτασης που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει η ανάπλαση του Λυκαβηττού, στο σύνολο του χώρου και των υποδομών του. Το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας με την χθεσινή απόφασή του, εξουσιοδότησε τον δήμαρχο Κώστα Μπακογιάννη, προκειμένου να προχωρήσει στην μίσθωση της έκτασης που ανήκει στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (σ.σ.407 στρέμματα του λόφου να ανήκουν στον Δήμο Αθηναίων και 35 στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου). Η απόφαση επιτρέπει στον δήμο να προχωρήσει στην ενεργοποίηση παλαιότερων μελετών που έμεναν αναξιοποίητες αλλά και να προχωρήσει σε έργα που θα αναβαθμίσουν το λόφο στο σύνολό του.

Με τη μίσθωση της έκτασης, η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής πήρε το πράσινο φως ώστε να μπουν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης οι παρεμβάσεις που αφορούν στην ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό του εμβληματικού θεάτρου του Λυκαβηττού, την συντήρηση και την αναβάθμιση των μονοπατιών και του πλατώματος του λόφου αλλά και να λυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν οι γύρω περιοχές από τις πλημμύρες, με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα.

Για «λυτρωτική απόφαση» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. «Ξεμπλέξαμε ένα κουβάρι που μας κρατούσε δεμένους στη γραφειοκρατία και μας δίνεται η δυνατότητα να κλείσουμε ακόμη μία εκκρεμότητα που είχε η Αθήνα με τους δημόσιους χώρους της που ρήμαζαν, είτε λόγω της εγκατάλειψης, είτε λόγω της συνυπευθυνότητας και την συνιδιοκτησίας. Ο Λυκαβηττός πρέπει να προστεθεί ξανά στους εμβληματικούς χώρους της πόλης. Να αναστηθεί» δήλωσε.

 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News