Κοινωνία Κυριακή 2/05/2021, 14:11
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα στην ταράτσα της πολυκατοικίας (φωτογραφίες)

Η φετινή «κανονικότητα»

Φωτ. Intimenews

Ψήσιμο του οβελία στην ταράτσα της πολυκατοικίας. Αυτή ήταν η «κανονικότητα» του φετινού Πάσχα στην Αθήνα και τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. 

Άλλωστε, η απαγόρευση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων, ως απόρροια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ανάγκασε τους κατοίκους των αστικών κέντρων να μην εκδράμουν στην εξοχή. 

Έτσι, αρκετοί επέλεξαν τις ταράτσες και τις βαρέντες των σπιτιών τους, προκειμένου να τηρήσουν το έθιμο του Πάσχα και να ψήσουν το αρνί, το κατσίκι ή ό,τι άλλο προτιμάει ο καθένας. 

pascha-stin-taratsa-tis-polykatoikias-fotografies0

Υπενθυμίζεται ότι το πασχαλινό τραπέζι λαμβάνει χώρα με τη συμμετοχή μελών από δύο μόλις διαφορετικές οικογένειες. Εφόσον, το πασχαλινό τραπέζι στηθεί σε εξωτερικό χώρο, επιτρέπονται να καθίσουν έως 12 άτομα (σ.σ. υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται από δύο οικογένειες). Εάν όμως, επιλεχθεί κάποιος εσωτερικός χώρος, τότε επιτρέπονται μόλις εννέα άτομα. 

pascha-stin-taratsa-tis-polykatoikias-fotografies1

Πριν το τσούγκρισμα αυγών και την ανταλλαγή ευχών, πάντως, προτείνεται η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ (self test), προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ενδοοικογενειακής διασποράς του ιού. 

pascha-stin-taratsa-tis-polykatoikias-fotografies2

Οι μετακινήσεις γίνοται με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6». Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται κανονικά, σ’ αντίθεση με τις δια-περιφερειακές, οι οποίες αναμένεται να «απελευθερωθούν» στα μέσα Μαΐου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 10.00 το βράδυ, ενώ από αύριο, Δευτέρα του Πάσχα, θα ξεκινάει από τις 23.00 λόγω και της επαναλειτουργίας της εστίασης.

moneyreview.gr

Money Review