Κοινωνία Τετάρτη 14/04/2021, 08:13
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Γ. Παυλάκης: Mεγάλο ρίσκο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα

Αντίθετος στο να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα εμφανίστηκε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ Γιώργος Παυλάκης, προειδοποιώντας ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα επιδεινώσει τα επιδημιολογικά δεδομένα. « Μη με ξαναρωτήσετε για το Πάσχα θα είμαι ο κακός της παρέας» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε πως το άνοιγμα των μετακινήσεων θα ήταν ρίσκο στην προκειμένη φάση.

Ο ερευνητής ανέφερε πως βάσει των στοιχείων και των αριθμών που βλέπει η κορύφωση του κύματος της πανδημίας στην Αττική έχει ήδη συντελεστεί εντούτοις το πρόβλημα είναι ότι ένα άνοιγμα τις επόμενες εβδομάδες θα αρχίσει να το ξαναφουντώνει.

Σημείωσε επίσης πως αν η ελληνική κοινωνία έκανε μια προσπάθεια τώρα όπως η Πορτογαλία θα μπορούσαν να κάθε εβδομάδα τα κρούσματα να μένουν τα μισά.

Επιπλέον συνέστησε τήρηση των μέτρων, προσοχή τόσο από την πλευρά όσων εμβολιάστηκαν όσο και από την πλευρά αυτών που δεν έχουν εμβολιαστεί, αποφυγή εσωτερικών χώρων, χρήση μάσκας. Σημείωσε ακόμη ότι τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί πόσο θα κοστίσει το άνοιγμα.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News