Κοινωνία Κυριακή 2/05/2021, 07:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Όλα τα μέτρα για το εορταστικό τραπέζι

Μέχρι 12 άτομα στο πασχαλινό τραπέζι

Πώς θα γιορτάσουμε το Πάσχα – Όλα τα μέτρα για το εορταστικό τραπέζι

Υπό ειδικές περιστάσεις θα πραγματοποιηθεί και το φετινό ψήσιμο του οβελία, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού δεν επιτρέπει -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- τη συνάθροιση μεγάλων παρεών και πολλών οικογενειών γύρω από το πασχαλινό τραπέζι.

Έτσι, σύμφωνα με τις οδηγίες της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το φετινό Πάσχα θα λάβει χώρα με τη συμμετοχή μελών από δύο μόλις διαφορετικές οικογένειες.

Εφόσον, το πασχαλινό τραπέζι στηθεί σε εξωτερικό χώρο, επιτρέπονται να καθίσουν έως 12 άτομα (σ.σ. υπό την προϋπόθεση ότι προέρχονται από δύο οικογένειες). Εάν όμως, επιλεχθεί κάποιος εσωτερικός χώρος, τότε επιτρέπονται μόλις εννέα άτομα. 

Πριν το τσούγκρισμα αυγών και την ανταλλαγή ευχών, πάντως, προτείνεται η διενέργεια αυτοδιαγωνιστικού τεστ (self test), προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα ενδοοικογενειακής διασποράς του ιού. 

Οι μετακινήσεις θα γίνοται με αποστολή SMS στο 13033 με τον κωδικό «6». Υπενθυμίζεται ότι οι διαδημοτικές μετακινήσεις επιτρέπονται κανονικά, σ’ αντίθεση με τις δια-περιφερειακές, οι οποίες αναμένεται να «απελευθερωθούν» στα μέσα Μαΐου.

Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινήσει στις 10.00 το βράδυ, ενώ από αύριο, Δευτέρα του Πάσχα, θα ξεκινάει από τις 23.00 λόγω και της επαναλειτουργίας της εστίασης.

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News