Κοινωνία Παρασκευή 23/04/2021, 11:45
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάσχα στο χωριό: Έτρεξαν να προλάβουν τους ελέγχους – Επιστρέφουν σπίτι με πρόστιμο

Πάσχα στο χωριό: Έτρεξαν να προλάβουν τους ελέγχους – Επιστρέφουν σπίτι με πρόστιμο

Ουρές χιλιομέτρων έχουν σχηματιστεί σήμερα από νωρίς το πρωί στα διόδια της Ελευσίνας, παρά το «όχι» της κυβέρνησης στο «Πάσχα στο χωριό». Ωστόσο πολλοί είναι εκείνοι που συναντούν μπροστά τους αστυνομία και τελικά αντί για ταξίδι στην επαρχία επιστρέφουν στο σπίτι τους έχοντας πληρώσει το πρόστιμο των 300 ευρώ. Όπως φαίνεται κάποιοι ήλπιζαν ότι θα προλάβουν τους ελέγχους, που θα εντατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στην Μ. Εβδομάδα. 

Ωστόσο ήδη από τώρα περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν στα μέτρα για το Πάσχα. 

Οι δικαιολογίες των οδηγών είναι πολλές, αλλά όχι πειστικές. Σύμφωνα με το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ ένας οδηγός παρουσίασε έγγραφο για παροχή βοήθειας και στο πορτπαγκάζ του είχε σούβλα και διάφορα άλλα «πεσκέσια» για το Πάσχα. Πολλοί είναι εκείνοι που δείχνουν έγγραφο για εργατικές εργασίες, αλλά τους προδίδουν οι γεμάτες αποσκευές.  

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛΑΣ για το Πάσχα στα μέτρα θα συμμετέχουν παράλληλα ελικόπτερα και drones.

Μπλόκο με υπουργική σφραγίδα 

Υπουργική απόφαση που θα «κλείνει» την πόρτα σε διάφορες εξαιρέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, που δεν δικαιολογούνται, θα εκδοθεί εντός της ημέρας, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη. 

«Το φετινό Πάσχα δεν είναι το περσινό, είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας. Αντιλαμβάνονται την κόπωση όλων, αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «έλεγχοι γίνονται και θα εντατικοποιηθούν μετά το μεσημέρι».

Ερωτηθείσα γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση». «Μία μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό» εξήγησε και πρόσθεσε: «Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα».

Ελεύθερες οι διαδημοτικές μετακινήσεις την Μ. Εβδομάδα 

Μπορεί να μην επιτρέπεται να περάσουμε τα όρια των περιφερειακών κοινοτήτων μας, αλλά από τη Μ. Δευτέρα έως και Κυριακή του Πάσχα σύμφωνα με πληροφορίες του MR θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις. 

Αυτές θα καλύπτουν τρεις κατηγορίες: αυτούς που θέλουν απλά να κάνουν την βόλτα τους κατά την διάρκεια της εβδομάδας σε παραλίες, πάρκα ή βουνά, αυτούς που διατηρούν κάποιο εξοχικό εντός της Αττικής και αυτούς που έχουν… νοικιάσει παραθεριστική οικία για το Πάσχα.

Ειδικά η τελευταία κατηγορία είναι αρκετά μεγάλη καθώς παρουσιάζεται πολύ μεγάλος αριθμός κρατήσεων σε παραθεριστικές οικίες στα περίχωρα της Αττικής. Οπως ανακοίνωσε άλλωστε ο πρωθυπουργός κατά την χθεσινή του συνέντευξη στον Alpha οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι πολύ αυστηροί και θα υπάρχουν «τσουχτερά» όπως τα χαρακτήρισε πρόστιμα.

Την εξειδίκευση θα κάνει σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς που θα ανακοινώσει και το ύψος των προστίμων.

moneyreview.gr 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News