Κοινωνία Παρασκευή 23/04/2021, 10:23
ΠΑΣΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ

Υπερτοπικές μετακινήσεις: «Μπλόκο» στις εξαιρέσεις με υπουργική απόφαση

Αριστοτελία Πελώνη: Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι μετά το μεσημέρι

Υπερτοπικές μετακινήσεις: «Μπλόκο» στις εξαιρέσεις με υπουργική απόφαση

Υπουργική απόφαση που θα «κλείνει» την πόρτα σε διάφορες εξαιρέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, που δεν δικαιολογούνται, θα εκδοθεί εντός της ημέρας, όπως ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, αναλύοντας το σχέδιο της κυβέρνησης για να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων εν όψει Πάσχα.

«Το φετινό Πάσχα δεν είναι το περσινό, είναι πολύ διαφορετικό από το περσινό γιατί έχουμε άλλα εργαλεία στα χέρια μας. Αντιλαμβάνονται την κόπωση όλων, αλλά ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα για να κερδίσουμε το μετά με μεγαλύτερη ασφάλεια» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ, προσθέτοντας πως «έλεγχοι γίνονται και θα εντατικοποιηθούν μετά το μεσημέρι».

Ερωτηθείσα γιατί να μην μπορούν να μετακινηθούν οι εμβολιασμένοι είπε πως «δεν είμαστε σε αυτή τη φάση». «Μία μετακίνηση από την Αθήνα όπου το ιικο φορτίο είναι υψηλό θα επιβάρυνε άλλες περιοχές της επικράτειας όπου το σύστημα υγείας δεν είναι τόσο δυνατό» εξήγησε και πρόσθεσε: «Δόθηκε ο οδικός χάρτης, υπάρχει και μια σταθεροποίηση και μείωση της θετικότητας, αλλά υπάρχει και η πίεση στο σύστημα υγείας, ας κάνουμε λίγη υπομονή ακόμα».

Οπως ανέφερε χθες ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον Alpha οι έλεγχοι στα διόδια θα είναι πολύ αυστηροί και θα υπάρχουν «τσουχτερά» πρόστιμα. Την εξειδίκευση των μέτρων θα κάνει σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς που θα ανακοινώσει και το ύψος των προστίμων. Τα μπλόκα θα είναι παντού και οι αρμόδιοι λένε πως ψευδείς μετακινήσεις θα επιφέρουν ακόμα και ποινικές ευθύνες.

moneyreview.gr 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News