ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το χρονοδιάγραμμα για λιανεμπόριο, μετακινήσεις, σχολεία

Το χρονοδιάγραμμα για λιανεμπόριο, μετακινήσεις, σχολεία

Με φόντο τα χθεσινά ζοφερά στοιχεία για τα 4.340 κρούσματα και τους 741 διασωληνωμένους, αλλά και με δεδομένη την κόπωση της κοινωνίας συνεδριάζει σήμερα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για να εισηγηθεί το νέο μείγμα των μέτρων. 

Το χθεσινό αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων δεν φαίνεται πάντως να αλλάζει σε κάτι τον σχεδιασμό για την επανεκκίνηση της οικονομίας. Όπως όλα δείχνουν την ερχόμενη Δευτέρα θα έχουμε άρση των περιορισμών στο λιανεμπόριο, αν και όπως φαίνεται θα υπάρξει μία μεταβατική εβδομάδα κατά την οποία θα λειτουργήσουν τα καταστήματα με τηλεφωνικό ραντεβού (click inside ή και click away) για να περάσουμε από τις 12 Απριλίου σε πλήρες άνοιγμα με αποστολή κενού μηνύματος στο 13032 και 3ωρο περιορισμό. 

Επιπλεόν ενδέχεται ακόμα και εντός του Σαββατοκύριακου να αρθεί η απαγόρευση μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο.

Αυτό που πάντως είναι υπό αίρεση είναι η επιστροφή των Λυκειόπαιδων στις τάξεις, καθώς υπάρχει η ισχυρή άποψη που κερδίζει έδαφος πως πρέπει να πάμε πολύ σταδιακά και όχι σε άνοιγμα πολλών δραστηριοτήτων μαζί. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα Λύκεια δεν θα ανοίξουν πιθανότατα στις 5 Απριλίου, αλλά από τις 12 Απριλίου και μετά. Σε δεύτερη φάση θα συζητηθεί το άνοιγμα Γυμνασίων και Δημοτικών. 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News