Κοινωνία Τετάρτη 7/04/2021, 14:18
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επιτροπή ειδικών: Θετική εισήγηση για άνοιγμα των Λυκείων από τις 12 Απριλίου

Επιτροπή ειδικών: Θετική εισήγηση για άνοιγμα των Λυκείων από τις 12 Απριλίου

To άνοιγμα και των τριών τάξεων του Λυκείου σε όλη τη χώρα από την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου προκρίνει – σύμφωνα με πληροφορίες – η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα παρουσία της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Σε δηλώσεις της νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ1 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή ανέφερε πως «είμαστε έτοιμοι να επανέλθουμε στη δια ζώσης εκπαίδευση» προαναγγέλλοντας πως το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει σταδιακά. Όπως είπε «προτεραιότητα είναι τα Λύκεια, μετά τα Γυμνάσια και αργότερα τα Δημοτικά».

Η ίδια σημείωσε πως η επιστροφή μόνο των μαθητών της Γ΄ Λυκείου στα θρανία θα αποτελούσε πρόβλημα καθώς οι καθηγητές δεν μπορούν να κάνουν τηλεκπαιδευση σε συνδυασμό με τη δια ζώσης εκπαίδευση, γι’ αυτό και γίνεται συζήτηση για άνοιγμα και των τριών τάξεων Λυκείου. Σε ό,τι αφορά τα self test η κ. Μακρή είπε πως θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες, αλλά και σχετικά βίντεο για τη σωστή χρήση τους, ενώ θα υπάρξει και ένα διάστημα ανοχής και προσαρμοστικότητας. 

Υπενθυμίζεται πως τo απόγευμα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα καταχώρησης και ενημέρωσης για την χορήγηση των self test ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 στους μαθητές Λυκείου 16-18 ετών και εκπαιδευτικούς της μέσης εκπαίδευσης από την Πέμπτη στα μεγάλα αστικά κέντρα και από την Παρασκευή στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα ανοίγει μόνο με τον ΑΜΚΑ μαθητών και εκπαιδευτικών. Επομένως οι υπόλοιποι δικαιούχοι-πολίτες των παραγωγικών ηλικιών από 18 έως 67 ετών και οι άνω των 67 ετών δεν θα πρέπει να προσέρχονται στα φαρμακεία για την προμήθεια των self test αυτή την εβδομάδα. 

Ο εφοδιασμός των φαρμακείων ξεκίνησε από χθες και στόχος είναι μέχρι την Παρασκευή να έχουν εφοδιαστεί με επαρκείς ποσότητες τα 11.000 φαρμακεία της χώρας. 

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News