Κοινωνία Τρίτη 6/04/2021, 08:23
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολεία: Το επόμενο τριήμερο κρίνει το άνοιγμα

Σχολεία: Το επόμενο τριήμερο κρίνει το άνοιγμα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων τριών ημερών θα κρίνουν τις αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων από την προσεχή Δευτέρα, δήλωσε ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Βατόπουλος ανέφερε πως θα μπορούσε να υπάρξει άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα αλλά, όπως πρόσθεσε, «αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες αφού δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο».

Σύμφωνα με τον κ. Βατόπουλο υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ΄ Λυκείου λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι. Ο ίδιος πρόσθεσε πάντως ότι με τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων, υπάρχει μια ασφάλεια.

Στο ερώτημα «αν θα πάμε στο χωριό» το Πάσχα απάντησε πως εξαρτάται από το πού βρίσκεται το χωριό. «Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα… Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε» είπε.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News