Κοινωνία Τρίτη 16/03/2021, 10:34
ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

Υπό εξέταση η παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες

Υπό εξέταση η παράταση του σχολικού έτους για δύο εβδομάδες

Το ενδεχόμενο παράτασης του σχολικού έτους εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως ανέφερε η υφυπουργός Ζέττα Μακρή. «Είναι ένα θέμα που το έχουμε συζητήσει, χωρίς να το έχουμε αποφασίσει. Όχι για την κάλυψη της ύλης, που έχει καλυφθεί μέσω της τηλεκπαίδευσης, αλλά επειδή θεωρούμε ότι η διά ζώσης εκπαίδευσης παίζει σημαντικό ρόλο…. Κρίνεται σκόπιμο – αν αποφασιστεί η παράταση– επειδή η επαφή με το σχολικό περιβάλλον κρίνεται απαραίτητη για τα παιδιά» δήλωσε συγκεκριμένα στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. 

Όπως είπε, η απόφαση θα ληφθεί «όταν έχουμε τα πλήρη δεδομένα». Σημείωσε πάντως πως «αν παραταθεί το σχολικό έτος, κάνω μια εκτίμηση ότι αυτό θα είναι για δύο εβδομάδες». «Σε καμία περίπτωση δεν θα είναι ο Ιούλιος, όπως έχει δηλώσει και η υπουργός», πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα για τις προαγωγικές εξετάσεις η υφυπουργός απάντησε πως «όταν το υπουργείο αποφασίσει με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα τι πρέπει να κάνει, θα πληροφορηθούν έγκαιρα και οι γονείς, και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί». Σε ό,τι αφορά τις Πανελλαδικές, ο στόχος είναι να γίνουν στην ώρα τους, είπε η κ. Μακρή. Πρόσθεσε ακόμη πως δεν εξετάζεται περαιτέρω μείωση της ύλης ενώ για τα παιδιά που είναι σε σεισμόπληκτες περιοχές διευκρίνισε πως «υπάρχουν ειδικές ρυθμίσεις, θα εξεταστεί το σχετικό αίτημα για τα παιδιά της Λάρισας».

Σχετικά με το το voucher των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού για την τηλεκπαίδευση μαθητών και φοιτητών, η κ. Μακρή είπε ότι το θέμα θα προχωρήσει πριν από το Πάσχα, διευκρινίζοντας πως το υπουργείο Παιδείας δεν έχει την ευθύνη της υλοποίησης.

 

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News