Κοινωνία Πέμπτη 18/02/2021, 09:17
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παράταση lockdown με μερική επαναφορά δραστηριοτήτων «βλέπει» ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Παράταση lockdown με μερική επαναφορά δραστηριοτήτων «βλέπει» ο Αθ. Εξαδάκτυλος

Πιθανή παράταση του lockdown αλλά με επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου «βλέπει» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθ. Εξαδάκτυλος, επισημαίνοντας πάντως πως το αν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχει σταθεροποιηθεί η επιδημιολογική εικόνα θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε τρεις ημέρες από σήμερα. 

«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι» ανέφερε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ προσθέτοντας πάντως πως βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαία, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα «επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι». Σε κάθε περίπτωση ο κ. Εξαδάκτυλος παραδέχτηκε πως το lockdown εν προκειμένω φαίνεται να λειτουργεί καλύτερα ακριβώς γιατί έχει χαρακτήρα πρόληψης και όχι θεραπείας, αντίθετα με αυτό του Νοεμβρίου.

Επιπλέον εκτίμησε πως πιθανό είναι να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε πως το πιθανότερο είναι πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι, μην αποκλείοντας ακόμη και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News