Κοινωνία Σάββατο 13/02/2021, 07:44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε σκληρό lockdown από σήμερα Αχαΐα και Εύβοια – Τι ισχύει

Φωτ. Intime

Σε επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου τίθενται από σήμερα οι Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας και Εύβοιας, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες μέρες στις δύο περιοχές. 

Έτσι πλέον καθίσταται υποχρεωτική η τηλεκπαίδευση για την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ενώ αναστέλλεται η λειτουργία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, με εξαίρεση την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που λειτουργούν δια ζώσης στους δήμους Θήρας και Μυκόνου, καθώς και τα σχολεία Ειδικής Αγωγής.

Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων και των υπηρεσιών προσωπικής υγιεινής. 

Παράλληλα απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι τις 5.00 το πρωί.

Παράλληλα από σήμερα η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου, ο δήμος Καλυμνίων και ο δήμος Καρπάθου εντάσσονται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου, δηλαδή στις «κόκκινες» περιοχές. Στο επίπεδο αυτό συνεχίζουν να βρίσκονται οι εξής περιοχές: ο δήμος Εορδαίας, ο δήμος Θηβαίων,ο δήμος Τανάγρας, ο δήμος Σπάρτης, η περιφερειακή ενότητα Ζακύνθου, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού, ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο δήμος Τεμπών.

Στις παραπάνω περιοχές ισχύουν τα εξής μέτρα:

  • Aπαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18.00 έως τις 5.00 το πρωί
  • Δια ζώσης εκπαίδευση για Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Γυμνάσια.
  • Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για Λύκεια
  • Στους χώρους λατρείας επιτρέπονται μέχρι 9 άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών.
  • Η λειτουργία καταστημάτων γίνεται με την μέθοδο της παράδοσης click away. Στα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης, καθώς και τα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία γίνεται με τη διαδικασία του ραντεβού.

Υπενθυμίζεται ότι στις περιφερειακές ενότητες Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής τα Σαββατοκύριακα η κυκλοφορία επιτρέπεται μέχρι τις 18.00 το απόγευμα, απαγορεύεται δηλαδή από τις 18:00 έως τις 5:00 το πρωί.

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News