Κοινωνία Δευτέρα 1/02/2021, 14:39
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι αριθμοί που χτυπούν «καμπανάκι» για την Αττική

Καθημερινά καταγράφονται 50 - 80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου

Οι αριθμοί που χτυπούν «καμπανάκι» για την Αττική

Η επιδημιολογική εικόνα στην Αττική και ιδίως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε συνδυασμό με τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού συνθέτουν ένα μείγμα ανησυχίας που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές, όπως φάνηκε και από την σύσκεψη που συγκάλεσε το πρωί ο υπουργός Υγείας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν να υπάρξει ετοιμότητα σε όλη τη χώρα τόσο σε ό,τι αφορά την επιδημιολογική επιτήρηση όσο και στο σύστημα υγείας. Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το γεγονός που ανησύχησε όσους συμμετείχαν στη σύσκεψη είναι ότι καθημερινά καταγράφονται πλέον 50-80 νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής. Στην πρώτη ΥΠΕ που περιλαμβάνει την Αττική μέχρι την προηγούμενη Δευτέρα είχαν γίνει 455 εισαγωγές, οι οποίες σήμερα έχουν φτάσει τις 547.

Η εικόνα της Αττικής, υπό τον φόβο να διατηρηθεί ο παραπάνω ρυθμός εισαγωγών, σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη πιθανή διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών του κορονοϊού, προκαλεί προβληματισμό.

Σημειώνεται ότι από τα 484 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Κυριακή σε όλη την Ελλάδα τα 222  εντοπίστηκαν στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Μια ημέρα νωρίτερα, το Σάββατο είχαν ανακοινωθεί 795 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 384 ήταν στην Αττική.

Ανησυχία όμως υπάρχει και για την Πάτρα, όπου έσπευσαν σήμερα εκτάκτως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου. Οι κ. Χρυσοχοΐδης και Παπαγεωργίου προεδρεύουν ευρείας σύσκεψης στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αντικείμενο την άμεση ενίσχυση και εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας «λόγω της ανησυχητικά έντονης αύξησης των κρουσμάτων, που καταγράφεται στη Πάτρα, ανεξαρτήτως μεταλλάξεων».

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News