Πολιτική Δευτέρα 1/02/2021, 12:55
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρ. Ταραντίλης για μεταλλάξεις: Είμαστε σε εγρήγορση, δρούμε προληπτικά

Τι είπε για την «τακτική του ακορντεόν»

Χρ. Ταραντίλης για μεταλλάξεις: Είμαστε σε εγρήγορση, δρούμε προληπτικά

«Η κυβέρνηση είναι σε εγρήγορση και δρα προληπτικά ώστε να είναι έτοιμη απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης ερωτηθείς για το θέμα των μεταλλάξεων και το ενδεχόμενο λήψης περαιτέρω μέτρων.

Όπως ανέφερε ο κ. Ταραντίλης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η κυβέρνηση πράττει και στο θέμα αυτό με τη συνήθη τακτική, δηλαδή παρακολουθεί και αναλύει τα δεδομένα, στη συνέχεια λαμβάνει τις εισηγήσεις της επιτροπης των ειδικών και έπειτα ανακοινώνει τις αποφάσεις της.

Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει μεγάλη ανησυχία» καθώς, όπως είπε, μέχρι τώρα οι έρευνες στο εξωτερικό δείχνουν πως οι μεταλλάξεις «δεν είναι κάτι που δεν αντιμετωπίζεται απο τα τωρινά εμβόλια».

Σε ερώτηση για το πόσο ακόμη θα συνεχιστεί «η τακτική του ακορντεόν» απάντησε πως «η τακτική του ακορντεόν έχει μία θετική πλευρά: είναι σημαντικό να ξέρεις πότε θα ανοίξεις και πότε θα κλείσεις το ακορντεόν. Αυτό γίνεται πάντα με βάση τα δεδομένα και τις εισηγήσεις των ειδικών» προσθεσε.

Διαβεβαίωσε πάντως πως η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν να μην καθυστερήσει η «μερική κανονικότητα» ενώ για τον ρυθμό των εμβολιασμών είπε πως ο «εμβολιαστικός μηχανισμός είναι πανέτοιμος» και η εξέλιξή τους θα εξαρτηθεί από το κατά πόσο θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα των παραδόσεων των δόσεων από τις εταιρείες.

Επανελαβε ακόμη πως η κυβέρνηση έχει «θα είναι δίπλα στους πολίτες μέχρι αυτή η κατάσταση να μας αφήσει». Υπενθύμισε ότι περίπου 24 δισ. ευρώ , δηλαδή «το 15% του ΑΕΠ και ένα από τα υψηλότερα σε ποσοστό στην Ε.Ε.» δόθηκαν το 2020 για θέματα απασχόλησης και επιχειρηματικότητας και ήδη 7,5 δισ. έχουν προγραμματιστεί για το 2021.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν μέτρα περαιτέρω στήριξης των επιχειρήσεων στην εστίαση αρκέστηκε να πει πως «ήδη έχουμε σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις το 2020 και θα σταθούμε και το 2021».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News