Πολιτική Σάββατο 30/01/2021, 17:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Μητσοτάκης: Υπάρχουν ταμειακές εφεδρείες

Περιοδεία στην Καρδίτσα

K. Μητσοτάκης: Υπάρχουν ταμειακές εφεδρείες

Τη ύπαρξη ταμειακών εφεδρείων για την περαιτέρω στήριξη των κλάδων της εστίασης και του λιανεμπορίου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην πόλη της Καρδίτσας.

Συνομιλώντας -συγκεκριμένα- με επιχειρηματίες των δύο τομέων της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε τα υπάρχοντα προβλήματα και δεσμεύτηκε για τη λήψη νέων μέτρων, εφόσον κριθεί απαραίτητο

«Αναγνωρίζουμε ότι ο κλάδος που έχει χτυπηθεί πιο πολύ από όλους είναι ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης. Και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνουμε υπόψη συνέχεια και στα μέτρα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει κατευθυνθεί στον δικό σας κλάδο. Βέβαια και σε αυτούς οι οποίοι έδειξαν πραγματική μείωση τζίρου».

«Είμαστε εδώ, όταν τελειώσει η κρίση – και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα – να κάνουμε και το συνολικό ταμείο. Και ό,τι παραπάνω χρειαστεί να κάνουμε, θα το κάνουμε ειδικά για τον κλάδο. Πλησιάζουμε αν όλοι προσέξουμε, σιγά-σιγά προς το τέλος αυτής της περιπέτειας» ανέφερε, επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον εμπορικό κόσμο, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση διατηρεί εφεδρείες για την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας, καθώς «ακόμη δεν ξέρουμε τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας».

Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» σε σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού».

moneyreview.gr

Ακολουθήστε το Money Review στο Google News