Πολιτική Σάββατο 30/01/2021, 17:31
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

K. Μητσοτάκης: Υπάρχουν ταμειακές εφεδρείες

Περιοδεία στην Καρδίτσα

Φωτ. intimenews

Τη ύπαρξη ταμειακών εφεδρείων για την περαιτέρω στήριξη των κλάδων της εστίασης και του λιανεμπορίου υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια περιοδείας στην πόλη της Καρδίτσας.

Συνομιλώντας -συγκεκριμένα- με επιχειρηματίες των δύο τομέων της οικονομίας, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναγνώρισε τα υπάρχοντα προβλήματα και δεσμεύτηκε για τη λήψη νέων μέτρων, εφόσον κριθεί απαραίτητο

«Αναγνωρίζουμε ότι ο κλάδος που έχει χτυπηθεί πιο πολύ από όλους είναι ο κλάδος της εστίασης και της διασκέδασης. Και αυτό είναι κάτι που το λαμβάνουμε υπόψη συνέχεια και στα μέτρα στήριξης, όπως η επιστρεπτέα προκαταβολή, η οποία σε μεγάλο βαθμό έχει κατευθυνθεί στον δικό σας κλάδο. Βέβαια και σε αυτούς οι οποίοι έδειξαν πραγματική μείωση τζίρου».

«Είμαστε εδώ, όταν τελειώσει η κρίση – και ελπίζουμε να τελειώσει σύντομα – να κάνουμε και το συνολικό ταμείο. Και ό,τι παραπάνω χρειαστεί να κάνουμε, θα το κάνουμε ειδικά για τον κλάδο. Πλησιάζουμε αν όλοι προσέξουμε, σιγά-σιγά προς το τέλος αυτής της περιπέτειας» ανέφερε, επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης.

Όσον αφορά τον εμπορικό κόσμο, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση διατηρεί εφεδρείες για την περαιτέρω στήριξη της οικονομίας, καθώς «ακόμη δεν ξέρουμε τη διάρκεια αυτής της περιπέτειας».

Στο μεταξύ, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε το «παρών» σε σύσκεψη για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης και αποκατάστασης όσων επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του «Ιανού».

moneyreview.gr

Money Review